Van Licht naar Lichtplan 6 juni

Training
06/06

Informatie

Torenallee 45, 5617 BA, Eindhoven
Datum: 6 juni 2024
Tijd: 10:00 tot 14:00

Wegens succes nu ook in Eindhoven deel te nemen!

Licht is binnen een ontwerp een belangrijk onderwerp maar roept ook nog steeds veel vragen op. Onze verlichtingspartners Brick in the Wall en Häfele bieden je, samen met Broeinest, de gelegenheid om tijdens een training kennis te maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van verlichting en zo te ontdekken hoe verlichting je ontwerp kan versterken.

In een inspirerende omgeving zal onze gastspreker, Jaap van Bemmel, je meenemen in het traject van licht naar lichtplan. Samen met een aantal gelijkgestemden vlieg je middels een korte uitleg over verlichting een study case aan. Om zo je kennis op dit gebied te vergroten – uiteraard met een gezonde lunch! Na de lunch geven Brick in the Wall en Häfele je handvatten voor de meer praktische invulling van verlichting in je ontwerp.

Over Jaap van Bemmel

Ik geloof dat verlichting het verschil maakt in ieder ontwerp. Licht trekt de aandacht of geeft het. Licht laat je zien, misleidt, irriteert of verwondert je. Daarom zou elke ontwerper, kunstenaar, architect of andere creator af en toe eens moeten spelen met licht. Licht is niet te vangen en tegelijk houdt het zich aan hele heldere wetten. Op het moment dat je daar een stukje van begrijpt, begint het spelen.
Met mijn technische en creatieve achtergrond zit ik in de verlichting op de perfecte plek. Ik ben mede-eigenaar en oprichter van lichtstudio Dagvier, waar wij lichtplannen ontwerpen en realiseren voor de high-end residentiële en zakelijke markt.
Licht boeit me en is zoveel meer dan een mooie lamp.
Licht is niet het ontwerp…, licht maakt het.

Onze Partners
Onze twee verlichtingspartners Brick in the Wall en Häfele sluiten aan bij deze sessie en zullen je meenemen in de praktische do’s and don’ts. Aan de hand van sprekende voorbeelden en speciale tools, laten ze je zien hoe je verlichting zo toepast, dat je ontwerp optimaal tot zijn recht komt. En hoe ruimte- en meubelverlichting elkaar kunnen versterken.


Programma

10:00 – Ontvangst
10:15 – Intro Marcel (Brick in the Wall), Réne (Häfele) en Lieke (Broeinest)
10:30 – Gastspreker Jaap van Bemmel – van licht naar lichtplan
12:00 – Lunch + opdracht
13:00 – Praktische vertaling van verlichting in je ontwerp (Brick in the Wall & Häfele)
14.00 – Einde training