Ketensamenwerking Bio-based Bouwen

Inspiratiesessie
07/03

Informatie

Datum: 7 maart 2024
Tijd: 14:00 tot 17:00

Maak kennis met: 

Doorbraakproject: Circulaire ketensamenwerking Bio-based Bouwen.

Op donderdag 7 maart van 14:00 tot 17:00 presenteren de ketenpartners van de Circulaire ketensamenwerking Bio-based Bouwen zich in Broeinest Utrecht en laten zij jou graag zien welke materialen er geproduceerd gaan worden vanuit dit doorbraakproject.

Baars & Bloemhoff is een van de partners in deze ketensamenwerking. Samen met Building Balance, Blue Blocks, Renewi en SAM Panels zijn wij een samenwerking gestart om de eerste lokale glastuinbouwreststroomketen in Zuid-Holland op te schalen naar een economisch én ecologisch optimaal plaatmateriaal voor (interieur) bouwprojecten.

Het doel

Met deze ketensamenwerking willen wij tuinbouwreststromen in Zuid-Holland gaan benutten voor duurzame bouwprojecten. Tegen 2030 willen we een bio-based bouwindustrie voor kassenbouwreststromen in Zuid-Holland creëren. Hiermee leggen we honderden tonnen CO2 vast (die normaal waren gecomposteerd) in producten, per jaar vertaald in 6.000.000 m2 aan ECOR/ SeaWood plaatmateriaal.

Fundamenteel anders

Onze benadering is om de gehele keten te ontwikkelen, van eindgebruiker tot teler, samen met meerdere producenten. Onze partner Building Balance bevordert inclusieve samenwerking en voorkomt een eenzijdige kijk op de markt. Deze andere manier van werken vraagt van de verschillende partijen om buiten hun corebusiness te treden. Nieuwe wegen inslaan om tot een beweging van betekenis te komen.

 

Deze kennissessie is perfect te combineren met een bezoek aan Material District, vlak om de hoek bij Broeinest Utrecht.  

Deze middag is op inloopbasis en er wordt geen programma gehanteerd. Wij hopen je te ontmoeten!