MEET MARTINE

“Wat leuk dat ik mijzelf hier mag voorstellen. Ik ben Martine Benjamins, de nieuwe Spin in ’t Nest voor Broeinest RDAM.  Een hele uitdagende en inspirerende functie als je het mij vraagt, waar ik met heel veel plezier sinds 1 maart aan ben begonnen.”

Portret van Martine Benjamins door Willeke Machiels

“Na 6 jaar bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam te hebben gewerkt als eventproducer, vond ik het tijd voor een hele nieuwe uitdaging. De afgelopen 6 jaar (heb ik de meest uiteenlopende evenementen mogen organiseren van groot tot klein, eendaags tot meerdaags en van beurzen zoals ART Rotterdam en Design District tot congressen en alles daartussen in.

De overstap naar deze branche lijkt misschien een onverwachte, maar is voor mij juist een hele logische. De persoonlijke interesse voor interieur design was er altijd al, maar toen ik 4 jaar geleden een deel van een oud schoolgebouw in Rotterdam aankocht om te verbouwen tot woonhuis werd het zaadje echt geplant.”

Ben je ook benieuwd hoe ze dat heeft gedaan? Bekijk hieronder een aantal mooie foto’s van het eindontwerp!

“Moodboards maken, ontwerpen, sketch uppen, materialen kiezen en zelf natuurlijk dagen/weken/maanden klussen. En oh ja, het hele traject werd ook nog eens gevolgd door RTL.  Voor de liefhebber, je kunt de afleveringen nog terugzien op Videoland (‘de Zelfbouwers’).

Tegenwoordig wordt ons huis vaak gehuurd voor fotoshoots en commercials. Wat een mooie blijk van waardering is voor ons harde werken. Daarnaast is het heel leuk foto’s tegen te komen van je huis in o.a. de VT Wonen, bij de Bijenkorf en Pols Potten.”

 

“Naast dat ik 1 maart als Spin in ’t Nest bij Broeinest RDAM ben begonnen, start ik half maart ook met een vakopleiding Interieur Ontwerpen bij NIA. Ik denk dat dit een hele mooie aanvulling zal zijn en dat mijn werk en opleiding elkaar goed zullen versterken qua kennis en advies op het gebied van materialen en interieurinrichting.

Verder ben ik moeder van 2 jongens, van 5 en 1,5 jaar. Vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn en te ontdekken dat alles wat je aandacht geeft groeit.

Daarnaast heb ik sinds kort het woningruilen met mensen over de hele wereld via Behomm ontdekt. In de tijd die er dan nog over is houd ik erg van lezen en lekker koken en heb ik een echte koopverslaving voor alles van keramiek.”

Benieuwd naar Martine? Bezoek dan onze Broeinest locatie RDAM, ze maakt graag persoonlijk met je kennis!