Mood #2: New Art Deco

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe designtrends. Alhoewel sommige trends nooit helemaal uit de mode raken, komen er ook elk jaar weer nieuwe bij en worden er veel stijlen met elkaar gecombineerd. Wat zijn de opkomende stijlen, materialen en kleuren? Wij delen graag 3 designtrends uit 2019 met je en lichten NEW ART DECO uit!

NEW ART DECO

Art Deco, maar dan met een moderne draai, is een van de trends die we in 2019 steeds vaker voorbij zien komen. De Art Deco anno nu is meer gestroomlijnd dan voorheen en geeft een speels gevoel. Het moderne Art Deco is terug te zien in zowel het interieur als exterieur en wordt vaak gecombineerd met gouden en koperen accessoires. In onze Trend Mood kiezen we warme materialen in geometrische vormen gecombineerd met koper/goud tinten. We kiezen voor moderne materialen zoals het gloednieuwe Really, Hi-Macs en een variatie aan acrylaten van Pyrasied. De textuur van de Interface tegel met een geheel duurzame en groene backing, de Modular Lighting Instruments marble reflector in Champagne, warme diepe rood tinten van Colour MDF en Fenix Rosso van Baars & Bloemhoff gecombineerd met de White Chocolat Marmoleum Cacao van Forbo en de Moon compact 9330 van de Gerflor Premium Metallica serie maken dit moodboard helemaal af wat ons betreft.Twee andere trends die we in 2019 nog veel zullen gaan zien zijn:

REFLECTIONS

Bij deze trend gaat het om transparante, glanzende en spiegelende materialen. Door het gebruik van organische vormen en de spiegelende uitstraling wordt er een futuristische omgeving gecreëerd. Futuristisch wonen met een high-tech uitstraling. Een project waarbij deze materialen toegepast zijn en deze sfeer goed te voelen is, is een café van HeyTea, ontworpen door A.A.N Architects in China.

BRIGHTER & BOLDER SHADES

Dit jaar zijn gewaagde en heldere kleuren weer helemaal terug van weggeweest. Opvallende kleuren zullen een centraal onderdeel vormen van interieurontwerpen. Colour blocking wordt steeds vaker gebruikt om de aandacht te trekken en zien we ook steeds vaker terug in retail om het gedrag van de consument te beïnvloeden.

HeyTea, ontworpen door A.A.N Architects in China