Trend #7 // REVERSED IMPACT

Laat de problemen van onze wereld je uitdagen en inspireren om iets terug te geven. Draag bij aan bewustwording en zichtbaarheid en bied oplossingen op onconventionele wijze. Wil jij écht impact hebben op de wereld? Neem jouw impact dan terug. De hele maand juli staat bij Broeinest in het teken van de trend ‘REVERSED IMPACT’, circulair design en sustainable materials. We nemen je mee in het verhaal van de groene pioniers die de wereld van morgen vormgeven.

Smog Free // Studio Daan Roosegaarde


SMOG FREE // DAAN ROOSEGAARDE
Uitvinder/kunstenaar Daan Roosegaarde en zijn team mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Zij namen het initiatief tot ‘s werelds grootste smogstofzuiger. Met behulp van gepatenteerde ionentechnologie wordt in de publieke ruimte smogvrije lucht geproduceerd. Roosegaarde bedacht er een tastbaar souvenir bij: uit gecomprimeerde smogdeeltjes maakt hij Smog Free Rings. Met zo‘n ring doneer je 1000m3 schone lucht aan de stad.

ROAD PLATE RUG // CHRISTIEN MEINDERTSMA
De Road Plate Rug van Christien Meindertsma (ontworpen voor Labelbreed) is een tapijt gemaakt van naaldviltwol, gerecycled textiel en bioplastische vezels (pla). Dit innovatieve materiaal ontwikkelde de designer in nauwe samenwerking met natuurvezelspecialist Enkev.

From Ash // Thomas MisséRoad Plate Rug // Christien Meindertsma

FROM ASH // THOMAS MISSÉ
Met het project From Ash ontwikkelde Thomas Missé een productieproces met afval van kolenverbranding in energiefabrieken. As, damp, hitte en elektriciteit worden een geopolymeer waarmee duurzaam bouwmateriaal kan worden vervaardigd. Er is slechts 20% nieuw materiaal voor nodig; de rest is voormalig afval.

RECOLORED, A NEW WAY OF RECYCLING // JESSICA DEN HARTOG
Vanuit een fascinatie voor het materiaal plastic en het gemis van esthetiek binnen de recycling hiervan is ontwerper Jessica den Hartog een eigen onderzoek gestart. Een onderzoek om eenpersoonlijke interpretatie te geven van de talloze mogelijkheden van het materiaal plastic, wat wordt gezien als ‘afval‘.

Recolored, a new way of recycling // Jessica den Hartog