Trend #6 SMART CONNECTIVITY

De hele maand juni staat Broeinest online in het teken van de trend ‘SMART CONNECTIVITY’, waarin technologie hand in hand gaat met materialen, texturen en interieurdesign. Maak gebruik van technologie om mensen, wensen en behoeftes te verbinden. Laat je leiden door welzijn en vrijheid, en hack de status quo. We geven je alvast een voorproefje met enkele voorbeelden uit de designwereld.

PHONE BLOCKS // DAVE HAKKENS


PHONE BLOCKS // DAVE HAKKENS
Wanneer mobiele telefoons kapotgaan of verouderen, worden ze vaak weggegooid. Als reactie daarop werkt ontwerper Dave Hakkens sinds 2012 aan Phonebloks: een modulair telefoonconcept waarbinnen elk ‘blok‘ een eigen specifieke functie heeft. Naar eigen wens op te bouwen, en vervangbaar bij een defect.

RAIN RAIN GO AWAY // THOUGHT COLLIDER
Malariamuggen vliegen niet als het regent. Maar wat vertelt ze dát het regent? In het project Rain Rain Go Away! onderzoeken Thought Collider en Laboratorium voor Entomologie (Universiteit Wageningen) bodembacteriën en atmosferische processen die de malariamug via geuren het signaal geven dat een plensbui aanstaande is om zo deze gevaarlijke mug te verdrijven en het welzijn van de mens te vergroten.

IL PORTINAIO ECAL // ANNE-SOPHIE BAZARD, TRISTAN CARÉ, LÉONARD GOLAY


RAIN RAIN GO AWAY // THOUGHT COLLIDER


IL PORTINAIO ECAL // ANNE-SOPHIE BAZARD, TRISTAN CARÉ, LÉONARD GOLAY
Studenten van de Zwitserse universiteit ECAL ontwikkelden een interactief gordijn. Als je dichterbij komt, verschijnt een hand die fungeert als portier en expositiegids. Il Portinaio, onderdeel van de tentoonstelling Delirious Home, ontving een Milan Design Award voor beste show tijdens de internationale meubelbeurs van Milaan in 2014.