Trend #4 CURATING COLLECTORS

In een tijd waar we alles wat we nodig hebben op één apparaat mee kunnen nemen, worden de objecten met herinneringen, emoties en verlangens waardevoller. Ben de curator van je eigen verzameling en laat de objecten het verhaal vertellen. Ook in de interieurindustrie is CURATING COLLECTORS een belangrijke ontwikkeling. In deze individualistische samenleving zien we steeds meer het belang van collectief dingen maken, door kwaliteiten en disciplines te combineren en te bundelen kunnen we elkaar versterken. Individueel maar toch samen, in collectiviteit.

Atelier NL // Fotografie - Wouter Kooken


De maand april staat geheel in het teken van de trend CURATING COLLECTORS. Hieronder maak je alvast kennis met prachtige verzamelingen in design. Maar dat niet alleen. April staat ook in het teken van, hoe kan het ook anders, Milan Design Week. Daarom tonen we deze maand ook de mooiste collecties van collectieven en bijzondere samenwerkingen die in Milaan te zien zijn. Dus houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!

COLORS OF VAN GOGH VILLAGE // ATELIER NL
Palet van 270 levendige verfkleuren gemaakt van met de hand gegraven aarde rond het dorp Nuenen, waar de beroemde schilder Van Gogh een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Zowel de bodemmonsters als verven maakten deel uit van de expo Vincent Affair (2015).

Michael Johansson


Herman de Vries // Fotografie - Bruno Schneyer


VARIOUS WORKS // HERMAN DE VRIES
Al ruim 60 jaar maakt kunstenaar herman de vries (Alkmaar, 1931) geen onderscheid tussen mensen en dingen (vandaar de keuze om zijn naam zonder hoofdletters te schrijven). Een groot gedeelte van zijn werk bestaat uit de principes van volgorde en ordening. Met name de natuur is één van zijn grootste inspiratiebronnen, van blaadjes tot konijnenkeutels en steentjes tot diverse soorten aarde – de vries verzamelt, ordent en toont.

MICHAEL JOHANSSON // SELF CONTAINED
Zweedse kunstenaar Michael Johansson verzamelt alledaagse voorwerpen, rangschikt ze, verwerkt ze en plaatst ze dan in een nieuwe context. In die context krijgt het werk naast een nieuwe betekenis de uniciteit en wordt het opnieuw waardevol. In het driedimensionale werk ‘Self Contained‘ creëert Johansson een onwaarschijnlijke collage van texturen en kleuren met object die gelinkt zijn aan vervoer.