Transparent

In de afgelopen 2 maanden heeft het Rotterdamse architectenbureau MVRDV maar liefst 3 projecten gerealiseerd waar glas en transparantie centraal stonden.
Volgens Winny Maas, één van de oprichters van MVRDV, zorgt het glas ervoor dat internationale merken hun verlangen naar transparantie kunnen combineren met de sfeer en karakteristiek van de desbetreffende locatie. Daarnaast geeft het gebruik van glas een moderne uitstraling aan ons erfgoed zonder dat het zijn authentieke karakter verliest.

Glass Italia - Nendo


Het gebruik van glas en andere transparante materialen kan naast esthetisch ook als een psychologisch materiaal worden toegepast. Het dwingt de gebruiker naar de goede keuzes.Transparante ruimtes worden vaak ook toegankelijker ervaren, ze zijn opener en ruimtelijker. We verliezen door transparantie de donkere hoeken en kunnen hierdoor de gehele ruimte beter belichten. Volgens MVRDV is het gebruik van zoveel glas en transparante materialen binnen architectuur en design 1-op-1 terug te herleiden naar de veranderingen die we zien in onze maatschappij. "We are moving into a transparent society, businesses are becoming more open with the public, and people care more about what goes on behind closed doors,"  vertelde Winy Maas aan Dezeen.Ook onze Partner Spectrum speelt met de Tangled serie van Carolina Wilcke in op deze trend.

Tribute to Domos - Fabrica / Benneton


Drift Scone - Grain


Chanel Crystal Houses - MVRDV