Spectrum: Tijdloos design sinds 1941

Spectrum, partner in Broeinest EHV, sluit perfect aan bij de trend Modern Heritage. Spectrum staat voor karakteristiek design en traditioneel vakmanschap. Sinds haar oprichting in 1941 verbindt het merk het werk van toonaangevende Nederlandse ontwerpers uit de 20e eeuw met dat van hedendaags talent. Een designlabel dat zowel collectors items als klassiekers van de toekomst maakt.


De iconische ontwerpen van Nederlandse meesters uit de vorige eeuw als Gerrit Rietveld, Martin Visser, Benno Premsela en Constant Nieuwenhuys worden in de Spectrum collectie gecombineerd met design van hedendaags talent als Studio Parade, Arian Brekveld, Ruud-Jan Kokke, Chris Slutter, Carolina Wilcke en Aart van Asseldonk. Een bijzondere mix zonder een tweedeling in oud en nieuw. De ontwerpen uit het midden van de vorige eeuw hebben een belangrijke plek binnen onze collectie. Ontwerpers als Rietveld en Visser waren hun tijd ver vooruit, zij legden een basis voor ontwerpers van nu. De gemeenschappelijke waarden van de afzonderlijke ontwerpen leiden tot een uitgebalanceerde Spectrum- collectie. Een heldere constructie en een minimalistische vormtaal zijn in elk ontwerp zichtbaar.

Spectrum


Martin Visser


‘Al meer dan 75 jaar brengen wij design meubels waarin comfort, esthetiek en functionaliteit met elkaar verenigd worden. De meubels zijn tijdloos en iconisch tegelijk en worden toegepast in de meest uiteenlopende interieurs, in zowel de consumenten- als de projectmarkt. We zijn een puur Nederlands merk met een rijke historie: we werken met uitsluitend Nederlandse ontwerpers en ook de productie vindt in eigen land plaats. Door deze bewuste keuze en onze visie op vormgeving en wonen kunnen we stijlvolle kwaliteitsproducten leveren. Duurzaamheid, het Nederlandse product en oorspronkelijke vormgeving krijgen steeds meer waardering, ook internationaal, en bevestigen waar Spectrum al meer dan 75 jaar voor staat; meubels met een toekomstwaarde. Gemaakt voor het leven én om door te geven.’


Collectors items & klassiekers van de toekomst