De kop is eraf in Rotterdam!

Na twee jaar pionieren in Eindhoven is de tijd aangebroken om Broeinest ook op een nieuwe locatie uit te rollen. In twee jaar tijd hebben we in Eindhoven toffe events georganiseerd, veel (interieur)architecten en ontwerpers geadviseerd over materialen, een eigen magazine ontwikkeld en een materialenbibliotheek gerealiseerd die actief gebruikt wordt.

Begin 2017 openen wij dan ook onze tweede vestiging in het altijd bruisende Rotterdam. Op dit moment zijn wij hard aan het werk om onze tweede locatie te kunnen openen in een gebied dat net zo spannend is als Strijp-S; ZoHo, Zomerhofkwartier, in Rotterdam.

Momenteel is de verbouwing volledig in gang gezet, het grote sloopwerk is voorbij en het is dus eindelijk tijd om Broeinest Rotterdam op te gaan bouwen! Het industriële pand krijgt met ‘ruimtes binnen de ruimte’ een uitstraling met een luxueuze kwinkslag. Tegelijkertijd behouden we het rauwe randje waar wij zo verliefd op zijn geworden.

Broeinest bevindt zich in 'Het Gebouw'


De huidige pui wordt vervangen door ramen en openslaande deuren van staal en glas, voor een stoer en hartelijk welkom. Daarnaast zijn wij druk bezig om samen met onze partners een materialenbibliotheek en ontmoetingsplek te creëren waar hoogwaardige interieur ‘ingrediënten’ samen komen en elkaar versterken.Medio februari zullen wij officieel opengaan. Maar zolang kunnen wij eigenlijk niet wachten… Daarom hebben we eind januari honderden studenten van het Hout en Meubileringscollege uitgenodigd voor een ‘materialisatie-pitstop’, een onderdeel van hun eigen Skill Share project. Zo kunnen wij alvast een beetje warmdraaien want van 9 tot 12 februari doet Broeinest ook mee als pop-up locatie tijdens Art Week Rotterdam. We tonen dan ontwerpen van de Transitions projecten van Baars & Bloemhoff en enkele sfeerwerelden die tijdens Dutch Design Week in Broeinest Eindhoven te zien waren!Ondertussen werken wij keihard aan een programmering die het samenwerken en delen van kennis en kunde versterkt. Met de wekelijkse foto van het Broeinest interieur in ontwikkeling, blijf je goed op de hoogte. Kortom, houdt onze sociale mediakanalen en website goed in de gaten en kom het in februari vooral zelf beleven!Hierbij een kleine sneak peek van wat je straks kan verwachten in Broeinest Rotterdam:

Broeinest in aanbouw


Rendering van het interieur