Partners @ Dutch Design Week 2019

Over twee weken is het alweer zover, het mooiste feestje van het jaar gaat weer van start in het zuiden des lands: Dutch Design Week 2019. We zijn druk bezig met de voorbereidingen om, zoals jullie van ons gewend zijn, ons Broeinest op Strijp-s om te toveren tot een spectaculaire expositie in het hart van de DDW. Een aantal van onze partners zal op diverse locaties (waaronder Broeinest) in Eindhoven te zien zijn tijdens de grootste designbeurs van Europa. Ontdek hier waar, wanneer en waarom je hen kunt opzoeken van 19 t/m 27 oktober!

Drentea // Future Office---
Wanneer je al bijna 65 jaar lang meubels ontwikkelt op Nederlandse bodem, weet je hoe belangrijk het is om op de tijd vooruit te lopen. In ‘Future Office’ toont onze partner Drentea de wereld waarin we morgen werken. Ook heeft Drentea nog een primeur voor je in petto. Tijdens de DDW lanceert deze partner namelijk hét kantoormeubel van de toekomst en ontdek hoe deze innovatie tot stand kwam.

Locatie: Broeinest EHV, Torenallee 45 Glasgebouw Strijp-s, Eindhoven
Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Hout- en Meubilerigscollege // Baars & Bloemhoff Talent Awards---
Naast de wereld achter materiaal in de expositie ‘BELOW THE SURFACE’, speelt de wereld van ambacht en meubilair een belangrijke rol dit jaar. Zes nieuwe meesters van het HMC, Hout- en Meubileringscollege, verwonderen met hun kijk op maatwerk en de technische hoogstandjes waarmee zij genomineerd zijn voor de Talent Award 2019.

Locatie: Broeinest EHV, Torenallee 45 Glasgebouw Strijp-s, Eindhoven
Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Zagenzagen.nl // Ikea Hacks x Lex Pott

Zagenzagen.nl gaat veel verder dan een online tool waarbij je binnen no-time op maat gezaagd en bewerkt materiaal in huis hebt. Met de nieuwste tool van Zagenzagen.nl, de IKEA Hacks, voorzie je binnen een paar klikken de Pax kast of Method keuken van een persoonlijk sausje door zelf de combinatie van kleuren en materialen te kiezen. Óf geef je jouw keuken een update met een ontwerp van Lex Pott.

Locatie: Broeinest EHV, Torenallee 45 Glasgebouw Strijp-s, Eindhoven
Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Floor Knaapen // Lex Pott x Baars & Bloemhoff


Floor Knaapen // Lex Pott x Baars & Bloemhoff


Forbo Flooring Systems // Forbo + Rietveld

Locatie: De Kazerne, Paradijslaan 2-8, 5611KN Eindhoven---
"Om de gezamenlijke geschiedenis tussen Rietveld en Forbo in een nieuw daglicht te plaatsen heeft Forbo voor deze presentatie de Military Chair voorzien van Furniture linoleum. De compositie van horizontale en verticale vlakken waaruit het ontwerp is opgebouwd leent zich perfect voor het toepassen van Furniture Linoleum. Het materiaal geeft op zijn beurt de stoel een zekere zachtheid en tactiliteit. De 3 stoelen met lichtgrijs frame zijn bekleed met de meest recente kleuren uit de Forbo Furniture linoleum collectie (4185 Powder, 4183 Pistachio en 4180 Aquavert). Door deze hedendaagse kleuren krijgen de stoelen een fris en jong karakter. De evergreens uit de collectie (4174 Conifer, 4154 Burgundy en 4184 Olive) benadrukken juist het klassieke karakter van de stoel."

Gispen // Dutch Design Awards 2019

Locatie: Veemgebouw Strijp-s 3verdieping, Torenallee 80, 5617 BE EindhovenDagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur---
"De 'Dutch Design Awards' is de belangrijkste designprijs van Nederland. De Gispen Sett CE bank, ontworpen door Peter van de Water, is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Product. De jury over Sett CE: “Dit is een toonbeeld van de nieuwe esthetische norm binnen circulair design: de bank schreeuwt geen duurzaamheid uit, maar het hergebruik van materialen is geruisloos verwerkt in een tijdloos ontwerp.” Het werk van alle winnaars en genomineerden is te zien in een overzichtstentoonstelling in het Veemgebouw op Strijp-s. Deze expo vertelt het verhaal achter de ontwerpen, plaatst ze in hun sociaal-maatschappelijke context en maakt zo de impact en betekenis duidelijk.

Interface // Future DesignLaB

Locatie: Yksi Expo, Torenallee 22-04, 5617 BD Eindhovenmaandag 21 oktober 13:30 -21:00---
"If not now, then when? Op maandag 21 oktober a.s. organiseert Interface samen met Yksi Connect het FUTURE DesignLaB programma tijdens Dutch Design Week (DDW). Laat je tijdens deze bijeenkomst verrassen door gedreven designers die zich in hun duurzame ontwerpen laten inspireren door de kracht van de natuur. Ontmoet up & coming talenten, doe inspiratie op en prikkel je zintuigen, daar waar fijnproeven, duurzaamheid en design elkaar raken!"

Modular Lighting Instruments

Locatie: De Kazerne, Paradijslaan 2-8, 5611KN Eindhoven
Dagelijks geopend van 12.00 tot 00.00 uur---
"Naast het reeds bestaande lichtplan in de Kazerne, reeds opgeleverd, showt Modular tijdens Dutch Design Week de witte 'Marbul Suspension' boven de chef’s table in het restaurant."
Bezoek Broeinest EHV of een van de externe locaties van 19-27 oktober // #DDW19