Het favoriete materiaal van…

Dit keer is het de beurt aan Niki Clerx van You surround You. Als interieurarchitect is Niki de drijvende kracht achter You surround You. Hier helpt ze ondernemers bij de vertaling van hun missie naar een ruimtelijke interpretatie, om zo het interieur een verlengstuk te maken van het bedrijf. Met haar eigen bureau ontwerpt ze vooral voor de zakelijke branche. Een pand dat in de eerste instantie moeilijk te verhuren is? Of die door hun gedateerde uitstraling niet meer in trek zijn? Niki weet met bepaalde ingrepen panden een hele nieuwe uitstraling te geven en er een mooie publieke plek van te maken. 

Foto's; You Surround You, Ditt.

Wat is je favoriete materiaal?
Een van mijn projecten is al eens voorbij gekomen op de website van Baars&Bloemhoff en daarin was ook mijn favoriete materiaal verwerkt. En voor wie mij een beetje kent zal het geen verrassing zijn. Mijn favoriete materiaal is: Viroc. 

Waarom is dit je favoriete materiaal?
Het is mijn favoriete materiaal omdat het toepasbaar is op veel verrassende manieren. Het is een stoer, no nonsens materiaal met een betonachtige uitstraling. Er zit een soort vlam in wat elke plaat weer uniek maakt. Het interieur krijgt een stoere, natuurlijke uitstraling. Deze uitstraling is ontzettend mooi te combineren met andere materialen. Qua duurzaamheid komt ie nog verrassend goed uit de bus, dus dat is een goede reden om het materiaal vaker terug te laten komen in mijn ontwerpen.

Foto's; You Surround You, Ditt.

Wat maakt dit materiaal zo uniek?
Het is eigenlijk ontwikkeld als gevelbeplating, maar in een interieur komt het mijn inziens nog beter tot zijn recht. 

 Hoe zou jij het toepassen?
Ik heb het toegepast in de keuken en de balie van Ovvice, door de platen op diverse manieren te snijden gebruik ik de naden tussen de platen als esthetisch element. Het zijn strakke meubels geworden!