Het favoriete materiaal van..

Deze week lees je alles over het favoriete materiaal van Judith van Mourik.

Judith van Mourik (40) begon haar carrière als een succesvolle mode-stylist, maar werdt steeds vaker benaderd voor interieurontwerpen. In 2012 studeerde ze af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met haar ontwerp voor Parc Broekhuizen kreeg ze internationale aandacht en won de jaar de Leading Design Award 2018 in Athene.

De stijl van Van Mourik wordt gekenmerkt door conceptuele diepgang, liefde voor detail, rijkdom aan materialen en lef.

Maatwerk kaptafel: K + R Interior , Wandverlichting Modular Lighting Instruments| Fotografie: Brickhouse


Wat is je favoriete materiaal?

Ik vind RVS weer helemaal upcoming... Ik houd van RVS, en chroom mag ook weer… het was altijd zo super mannelijk en nogal corporate of zelfs fout, maar ik ga nu er echt een paar projecten mee ontwerpen. Daar en tegen is gespoten zilver ook echt nice, eigenlijk alles wat zilver grijs is.

Waarom is dit je favoriete materiaal?

Een heel meubel in RVS creëert een koele uitstraling om daarnaast te spelen met bijvoorbeeld planten geef je de ruimte toch warmte. Het neemt ook heel erg de kleur van de omgeving op, waardoor het eigenlijk onzichtbaar wordt.

Balie | Fotografie: Liza Dikkerboom


Judith van Mourik | Fotografie BYSO


Wat maakt dit materiaal zo uniek?

Omdat het materiaal vaak word gebruikt in de horeca, is het juist tof om het ook in andere ruimtes te gebruiken waar je het eigenlijk niet zou verwachten... Je kan het goed verwerken, en combineert met mooie rijke materialen zoals marmer… Ik denk dat we het de komende jaren veel gaan zien.

Hoe zou jij dit toepassen?

Owwww zoveel…. Nu een keuken aan het ontwerpen (maar dat is natuurlijk niet zo bijzonder in horeca wereld), een gave kaptafel, een balie gaat ook goed in een entree hal… Eigenlijk kan alles, het is echt een eyecather in de ruimte, i like it ;-)

- Volgende week is de beurt aan onze eigen Spin in't Nest Peter. Benieuwd naar zijn favoriete materiaal? Houdt onze website en social media kanalen dus goed in de gaten! -