Het favoriete materiaal van…

In deze serie vertellen ontwerpers, architecten, bouwers, partners en collega’s over hun favoriete materiaal. De tweede editie komt van de stagiaire van Broeinest ADAM: Esmee van Kreuningen. Wat is het ontzettend leuk en inspirerend om stage te mogen lopen bij Broeinest. Al die verschillende en bijzondere mensen die je tegenkomt, maar ook vooral ál die verschillende materialen en de verhalen erachter.


NIET HPL, MAAR..

Als mensen hier voor het eerst binnenkomen, worden ze vaak erg enthousiast en overweldigd door het feit dat er zóveel keuze is in materiaal en de kleur en structuur daarvan. Zo was dat ook voor mij, ik moest als het ware eerst even wennen aan deze esthetische plek. Wat me wel direct opviel was die grote, lange wand met al die verschillende soorten HPL; van hout- tot metaaldecors. Hoewel ik dit nog steeds erg gaaf vind, is HPL daarentegen niet mijn favoriete materiaal.

DURAT PALACE

Mijn favoriet is namelijk het Solid Surface materiaal Durat Palace, uit de collectie van onze partner Pyrasied. Broeinest richt zich onder anderen op het tonen van recyclebare materialen, wat ik echt ontzettend gaaf vind. Durat is er ook zo één, dit materiaal bestaat namelijk voor 30% uit gerecycled acrylaat, natuurlijke pigmenten en is 100% recyclebaar. Het leuke is dat, hoewel Durat Palace een Fins merk is, de pigmenten van Durat worden geproduceerd in een Nederlandse kleurenfabriek, opgericht in de 18e eeuw en opererend in een oude windmolen.FONKELENDE PIGMENTVLOKKEN

Ik denk dat het nu wel duidelijk is waarom ik voor dit materiaal heb gekozen als mijn favoriet, hoewel ik naar mijn mening het beste nog niet heb besproken, namelijk hoe mooi het materiaal is! In Durat zitten namelijk fonkelende pigmentvlokken, beschikbaar in twaalf verfrissende en subtiele kleuren. Het is geschikt voor toepassing in keukenbladen, bartafels, wastafelmeubels, wanden en nog veel meer. Een materiaal dat bestaat uit gerecycled materiaal, verfrissende kleuren en waarvan een belangrijk onderdeel geproduceerd wordt in een oude molen in Nederland, dat is Durat Palace, mijn favoriete materiaal!
'fonkelende pigmentvlokken, beschikbaar in twaalf verfrissende en subtiele kleuren..'