design madness

Ja het is weer oktober en dat betekent dat niet alleen de bladeren van de bomen af vallen, maar ook dat de Dutch Design Week weer voor de deur staat. Maar dit jaar is het meer dan alleen dat! Het is DESIGN MADNESS…

Want naast dat komende week de DDW losbarst in Eindhoven, waar je als interieurprofessional toch echt even langs wilt gaan, moet je jezelf dit jaar opsplitsen en je agenda leegmaken. Want ook een bezoek aan ORGATEC in Keulen en de Biennale I in Kortijk zijn meer dan de moeite waard!

Ga jij naar 1, 2 of misschien wel alle 3 deze topevents toe? Breng dan ook even een bezoekje aan onze Broeinest Partners, zij ontvangen je met open armen!


MODULAR LIGHTING INTSTRUMENTS
Modular Lighting Instruments is volop vertegenwoordigd tijdens de ‘design madness’ deze maand. Zo vind je ‘five days of blossom’ op de Kortrijk Xpo, en is de koning van de verlichting zelfs op twee plekken te zien tijdens de Dutch Design Week. In de Kazerne én in ons eigen Broeinest EHV.

Biennale Interieur // Kortrijk Xpo // five days of blossom // 18 t/m 22 oktober
Dutch Design Week // Kazerne // Broeinest EHV // 20 t/m 28 oktoberSPECTRUM
Laat je inspireren door iconische klassiekers en nieuwe designs van toonaangevende Dutch Designers. Kortom, Spectrum is een must-see tijdens je bezoek aan Design Post Cologne tijdens Orgatec.

Orgatec // Design Post Cologne // Meet Spectrum in Design Post Cologne // 23 t/m 27 oktoberINTERFACE
Interface presenteert haar nieuwste collecties voor onder meer office design, waarbij harde en zachte vloerproducten naadloos samenvloeien en verschillende gebieden creëren. Te vinden in de Yksi Expo op Strijp-S gedurende de Dutch Design Week. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens Orgatec toont Interface hoe zij met hun producten een positieve impact op het leven van mensen, hun ruimtes én de planeet kunnen hebben.

Dutch Design Week // Yksi Expo // What Inspires Us // 20 t/m 28 oktober
Orgatec // Hall 9.1, C50 // + Postive spaces: better products, happier people, healthier planet // 23 t/m 27 oktoberSTOOPEN & MEEÛS
Bij drie verschillende stands op de Kortrijk Xpo spot je de producten van Stoopen & Meeûs in een prachtige toepassing. Zowel bij Hullebusch, Orac Decor als Samsung staan de fraaie kleuren in de spotlights.

Biennale interieur // Kortrijk Xpo // Hullebusch: Hall 2, stand 203 // Orac Decor: Hall 2, stand 215 // Samsung: Hall 4, stand 418 // 18 t/m 22 oktoberPYRASIED XTREME ACRYLIC
Wederom een Broeinest Partner die haar waanzinnige materialen toont op Strijp-S. Bewonder de acrylaten van PyraSied Xtreme Acrylic in de Ba Hoe Installatie, gecreëerd in samenwerking met studio mo man tai.

Dutch Design Week // Area 51 Skatepark // Ba Hoe Installatie // 20 t/m 28 oktoberDRENTEA
Tijdens de Dutch Design Week krijgt circulair ontwerpen een prominente rol. Binnen de expositie van CIRCO in het Klokgebouw toont Drentea de tafelserie ‘Loft’. Volledig circulair ontworpen en gemaakt uit recyclebare grondstoffen en bio-based materialen. Restmateriaal wordt tijdens de productie al hergebruikt tot hoekstukken en onderdelen voor nieuwe Loft tafels.

Dutch Design Week // Klokgebouw // CIRCO: Embassy of Circularity // 20 t/m 28 oktoberWIESNER-HAGER
Tijdens de ORGATEC van dit jaar toont Wiesner-Hager hoe je van klassieke kantoren eigentijdse creatieve plekken voor nieuwe werkvormen maakt.

Orgatec // Hal 7.1 | B 031 // Think New Work // 23 t/m 27 oktoberGISPEN
Beleef de treinreis van morgen op de Dutch Design Week bij het Virtual Experience Lab. Daar vind je een ontwerp op ware grootte, waarin je met een hele nieuwe virtuele benadering de visie op het toekomstige treininterieur kunt ervaren. Laat je verrassen door dit concept, ontworpen door Mecanoo & Gispen in samenwerking met de NS.

Daarnaast is Gispen net als Baars & Bloemhoff een van de founding partners van INSIDE/INSIDE. Dit wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Op woensdag 24 oktober van 18:00 tot 19:00 uur is de feestelijke lancering in Broeinest EHV, dus kom gerust langs!

Dutch Design Week // Ketelhuisplein Paviljoen en lezingen in What If Lab // Reis van morgen. De visie op het treininterieur van de toekomst // 20 t/m 28 oktober
Dutch Design Week // Broeinest EHV // INSIDE/INSIDE gaat live! // 24 oktober, 18:00 tot 19:00 uur