CURATING COLLECTORS // Baars & Bloemhoff: Transitions III

YES, vandaag gaat Milan Design Week eindelijk van start. Met onze tips, treasures, tricks en traps weet je waar je moet zijn de komende dagen en waar je de exposities van diverse Broeinest partners kunt vinden! Naast Milan Design Week staat de maand april bij Broeinest ook in het teken van de trend CURATING COLLECTORS en het collectief. Met hun ‘Transitions III’ expositie op Ventura Centrale toont Baars & Bloemhoff de kracht van samenwerking. Door hun uitgebreide materialencollectie en kennis beschikbaar te stellen aan zes toonaangevende ontwerpstudio’s, ontstaan er nieuwe visies op materiaalgebruik en niet eerder vertoonde toepassingen van de decoratieve materialen. Voor deze editie heeft Baars & Bloemhoff Mae Engelgeer, Floris Wubben, Studio Truly Truly, Job van den Berg, Christian Heikoop en Bart Joachim van Uden uitgenodigd om met hun uitgebreide materialencollectie aan de slag te gaan.

 
Het mooie van samenwerkingen en collectieven is dat er verschillende visies en disciplines samenkomen in één project. Zo ook bij ‘Transitions III’, dat garant staat voor onverwachte technieken en combinaties, waarbij het opzoeken van de grenzen van materiaal centraal staat.

Neem ‘The Showroom’ collectie van Mae Engelgeer bijvoorbeeld, waarin de textielontwerpster haar verfijnde, grafische signatuur heeft vertaald in een serie kleine meubelen die een boetiek gevoel uitstralen. Ook Floris Wubben en Studio Truly Truly zetten de materialen naar hun eigen hand en creëerden lichtsculpturen met een aards karakter. Niet alleen krijgt het materiaal een compleet andere look, ook wordt er gespeeld met de perceptie van het materiaal. Job van den Berg en Christian Heikoop verrassen met massa, volume en constructie van objecten gemaakt van houtfineer, terwijl Bart Joachim van Uden verwondert met digital print op HPL. Op het eerste oog marmer, maar de oplettende kijker ontdekt de schoonheid van Google Earth satelliet afbeeldingen.Studio Harm Rensink is het creatieve brein achter het glanzende expositieontwerp voor Milan Design Week, waar de ‘Transitions III’ collecties samen komen in een shiny nineties disco atmosfeer. Met spiegelende zwarte, zilveren en roze decoren van Sibu tegenover de rauwe architectuur van Ventura Centrale, waan je jezelf in een soort ‘Alice in Wonderland’ setting. Kortom, een must see op het gebied van materiaal en design!