Materiaal komt tot leven in ons vierde Broeinest!

Broeinest UTR heeft officieel haar deuren geopend! Ruim 350 makers, ontwerpers, partners en andere interieurprofessionals verzamelden zich afgelopen donderdag 9 januari in de Werkspoorfabriek. Onder het genot van een waanzinnig walking dinner maakten zij kennis met het jongste lid van de Broeinest familie. Op een centrale plek in Nederland, in een voormalige fabriek van Werkspoor Utrecht, vind je Broeinest UTR. In het hart van het Broeinest bevindt zich een veelzijdig trainingscentrum waar kennis en skills op het gebied van materialen, technieken en ondernemerschap gedeeld worden. Hier broeit het niet alleen, maar komt succes echt tot leven. Van maker tot ontwerper en van architect tot student, binnen deze community kan iedereen terecht voor actuele praktische kennis en het juiste advies om samen nog mooiere en duurzamere interieurs te creëren.

ILLUSTRATIE Olga Adler, interiorsketch.nl

Fotografie: Wouter van der Sar


Broeinest UTR is geboren uit het idee dat kennis delen de sleutel is tot verbetering én succes. Tien jaar geleden startten onze founding partner Baars & Bloemhoff hun HI-MACS-trainingscentrum in Nieuwegein en sindsdien worden jaarlijks honderden makers voorzien van (verwerkings)advies en materiaaltraining. Daarnaast werken we al jaren intensief samen met de vakmensen van de toekomst. Dit resulteerde in vruchtbare samenwerkingen met onderwijsinstituten, zoals het Hout- en Meubileringscollege, CIBAP en TU Delft. Broeinest UTR voelt voor ons als een logische vervolgstap om makers en andere interieurprofessionals een nog gevarieerder kennisprogramma aan te bieden.

Het trainingscentrum beschikt over een uitgebreid machinepark met onder andere een 5-assige CNCfrees, kantenlijmmachine en platenopdeelzaag van onze partner HOMAG. Onder leiding van voormalig meubelmaker Anthony Jannink laten we hier de laatste snufjes zien op het gebied van materiaalverwerking, machines en gereedschappen. Denk daarbij aan de nieuwste (plaat)bewerkingen, software en ‘Operational Excellence’. Daarnaast denken wij graag mee over de stappen die je kunt zetten om je bedrijf nóg gezonder te laten groeien. Daarnaast denken we graag mee over de stappen die je kunt zetten om je bedrijf nog verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing of veiligheid. Wat kun je doen om met je website bovenaan in Google te komen? En, wat betekent duurzaam ondernemen voor jouw bedrijf? In samenwerking met de drie andere Broeinest locaties geven wij gehoor aan uiteenlopende vragen vanuit de branche in de vorm van praktische workshops en trainingen tot aan boeiende lezingen en events.Met de komst van een vierde Broeinest is elk verkoopkantoor van Baars & Bloemhoff voortaan vervlochten met een Broeinest. Op deze manier zijn alle regio’s voorzien van een uitgebreide materialenbibliotheek. Of je nu met jouw klant op zoek gaat naar materialen die passen binnen zijn of haar droomkeuken, een workshop bijwoont om de kneepjes van het werken met Solid Surface te leren, of een brainstormsessie hebt met jouw team in een van onze vergaderruimtes, onze deur staat voor je open. Het uitgangspunt: wij zorgen dat jij vindt wat je zoekt.
---
"Broeinest Utrecht, een materialenbibliotheek en trainingscentrum waar kennis en skills op het gebied van materialen, technieken en ondernemerschap gedeeld worden."