3 broeinesten, 3 nieuwe stagiaires

Het stageseizoen is weer begonnen en ook op alle Broeinest locaties krijgen wij hulp van een aantal toppers. Wij stellen ze graag aan je voor. Maak kennis met Joyce, Maria en Vera!Broeinest EHV // Joyce de Jong
Mijn naam is Joyce de Jong, ik ben 21 jaar en onlangs gestart als stagiaire bij Broeinest EHV. Momenteel studeer ik Grafisch/Ruimtelijk ontwerp op het AKV|St. Joost in Breda. Ik ben erg geïnteresseerd in kleur- en materiaalexperimenten en wil ook graag mijn materiaalkennis vergroten. Dan zit bij Broeinest natuurlijk op de juiste plaats. Daarnaast lijkt het me erg leerzaam om in contact te komen met zowel de verschillende Broeinest partners als de ontwerpers en architecten die Broeinest dagelijks bezoeken. Tijdens mijn stage ga ik me focussen op interieurontwerp, een pad dat ik nog niet vaak heb bewandeld. In mijn ontwerpen zal ik gebruikmaken van bestaande materialen en producten uit Broeinest. Ook zal ik mijn technische kennis op het gebied van 3D tekenprogramma’s gaan bijspijkeren, wat ik weer kan inzetten voor de presentatie van het uiteindelijke interieurontwerp. Ik hoop dat deze stage een volgende stap richting mijn afstuderen zal zijn en alle opgedane kennis in het nieuwe studiejaar goed van pas zal komen.

Broeinest RDAM // Maria Boogert
Ik ben Maria Boogert, 21 jaar en ik kom uit Leiden. Ik ben te vinden als stagiaire in Broeinest Rotterdam. Naast materiaal en interieurdesign, ben ik erg geïnteresseerd in kunst en de geschiedenis hiervan. Ik lees veel biografieën over kunstenaars, om te ontdekken welk verhaal er achter hun werk schuilt. Zelf maak ik ook deel uit van het kunstcollectief ROEM, samen met dertien andere jonge kunstenaars. ROEM is een plek waar kunstenaars hun kennis delen en zichzelf professioneel kunnen ontwikkelen. Regelmatig organiseren we exposities en andere activiteiten om een platform voor onze eigen kunst te creëren. Kennis vind ik heel belangrijk. Kennis key. Daarom is Broeinest mijn absolute nummer 1 op het gebied van stageplekken. Er is niet alleen veel kennis over allerlei materialen, maar ook over hoe de wereld van materialen in elkaar zit. Ik kijk er naar uit om alle ins and outs van de materialen in de bibliotheek te leren kennen, net als de materiaaltoepassingen. Mijn doel is om een wandelende materialen encyclopedie te worden. En als ik dit ergens kan leren, dan is dat hier bij Broeinest wel.

Broeinest RDAM // Maria


Broeinest ADAM // Vera


Broeinest ADAM // Vera Bouwhuis
Ik ben Vera Bouwhuis, 23 jaar oud en de nieuwe stagiair in Broeinest Amsterdam. Voor mijn opleiding Trendresearch and Concept Creation aan Fontys Tilburg heb ik aanvullende vakken gevolgd op een universiteit in Zuid-Amerika. De focus binnen deze opleiding ligt op het onderzoeken van bepaalde bewegingen, waarom deze plaatsvinden en deze vervolgens verwoorden en visualiseren. Mijn interesse ligt vooral bij interieur en design. Daarom bezoek ik regelmatig beurzen als Dutch Design Week, Ambiente en London Design Fair. Broeinest sluit hier natuurlijk perfect bij aan. Het is een diverse werkplek waar design, ontwerpers, architecten en bedrijven uit de interieurbranche bij elkaar komen. Ik hoop hier veel te leren op het gebied van materiaal, netwerken en de organisatie van evenementen.