Milan Design Week // tricks & traps

Wil jij het meeste uit je dagen in Milaan halen, dan is voorbereiding het halve werk! Bekijk dus snel onze tricks & traps, voordat je het vliegtuig in stapt. Altijd handig: sta op tijd op, ga op tijd naar de drukke locaties, bereid voor waar je heen wil en koop alvast een metrokaart of huur een fiets!

Ventura Centrale // AGC Glass // Soundscape // Impression Render


TRICKS

Geen zin in lange rijen? Start dan je dag bij nendo of COS. De kans is groot dat je dan niet in de rij hoeft te wachten. Kies ervoor om in de middag snel ergens te lunchen zodat je meer kan zien en check vooraf welke expo’s borrels hebben en combineer dit dan. Zo houd je overdag meer tijd over voor andere expo’s.

Voor de dames: Sneakers zijn een must! Je loopt flink wat kilometers in Milaan en wil niet halverwege de dag stranden met zere voeten. Wat heb je nog meer nodig op pad in Milaan?

1. Een goede en fijne tas voor je brochure
2. Een powerbank zodat je foto’s kan blijven maken
3. Een kleine notebook
4. Water
5. Zonnebril/ Paraplu (afhankelijk van de weersvoorspelling, maar het kan soms flink gieten. Ja, ook in Milaan)
6. Kaartjes, voor sommige expo’s is registratie verplicht

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.broeinest.nl/wp-content/uploads/2018/04/COS-×-Phillip-K.-Smith-III.mp4"][/video]

TRAPS

Kom je voor de eerste keer in Milaan of is het alweer lang geleden, houd dan zeker rekening met het feit dat de stad verandert en evolueert. Waar een paar jaar geleden Lambrate ‘The place to be’ was om jong talent te ontdekken, hoef je daar nu niet meer naartoe. Sla dit gebied over en besteed je tijd liever op een van de nieuwe locaties.

Vorig jaar had Milaan met regelmaat ook iets weg van de Efteling. Op meerdere locaties waren de rijen langer dan voor de Python op een dag in de schoolvakantie! Zorg dat je vroeg naar de expo’s gaat waar rijen ontstaan en als de rij erg lang is, vraag jezelf dan af of het de moeite waard is. Veel expo’s zijn ook altijd uitgebreid gedocumenteerd met video, foto’s en verslagen en dus ook op die manier te zien.

Qua vervoer zijn het openbaar vervoer of een fiets de beste optie. Met een taxi sta je vooral overdag flink vast in het verkeer. Check tijdens je verblijf zo nu en dan de website van de metroservice. Vorig jaar en in 2016 heeft het openbaar vervoer tijdens Milaan Design Week namelijk een dag gestaakt. Wel zo handig om je bezoek zo goed mogelijk te plannen.

Heb je nog niet geboekt? Boek dan vooral doordeweeks. In het weekend gaan de Milanezen namelijk zelf ook op pad. Dus worden de rijen langer en merk je dat veel exposanten je minder goed en enthousiast te woord staan. Ben je er toch in het weekend? Zorg dan dat je echt vroeg in het centrum start en aan het eind van de middag meer naar de buitengebieden gaat.

Tot zover onze Tips, Treasures, Tricks & Traps! Ben je in Milaan, kom dan vooral even hoi zeggen op Ventura Centrale en we doen graag een borrel met je bij Bar Anne in de avond!

Ventura Centrale // Baars & Bloemhoff's 'Transitions III // Photography by Floor Knaapen