Milan Design Week // treasures

Expo’s waar we écht even stil bij willen staan, de ware treasures van Milan Design Week 2018. Van nendo tot aan COS en Bar Anne, hier moet je wezen. Al druk met de planning van jouw bezoek aan het grootste design event van het jaar? Lees dan vooral ook even onze andere tips, tricks en traps om het meeste uit jouw dagen in Milaan te halen!

Oki Sato, nendo // The Space in Between at Design Museum Holon Tel Aviv // Photography by Takumi Ota


nendo: Forms of movement
In samenwerking met diverse Japanse producenten is designstudio nendo aan de slag gegaan met innovatieve materialen en technologieën. In deze solo expo toont nendo 10 concepten die allemaal in het teken staan van beweging, wat te herleiden is naar de functie van een object, het materiaal of het productieproces. In deze solo expo worden niet alleen de eindresultaten getoond. nendo neemt zijn bezoekers ook mee in zijn ontwerp- en ontwikkelproces. In totaal bevat de expo 800m2, een waar walhalla voor alle nendo fans.

COS x Phillip K. Smith III
Dit keer is het Zweedse COS de samenwerking aangegaan met de Amerikaanse ontwerper Phillip K. Smith III. Het werk van deze ontwerper belooft een installatie vol sculpturen met licht en reflectie te worden. Al jaren zijn de presentaties van COS meer dan de moeite waard, dus wij verwachten ook dit jaar weer iets spectaculairs.

Baars & Bloemhoff | Transitions III
Voor de derde keer zal het werk van zes toonaangevende Nederlandse ontwerpstudio’s gepresenteerd worden op een van de nieuwste en meest trendy locaties van de Salone del Mobile: Ventura Centrale, de rauwe stationshal in hartje Milaan. Ook dit jaar belooft de 'Transitions III' expositie van Baars & Bloemhoff een glanzend, visueel spektakel te worden. Dit keer naar het ontwerp van Studio Harm Rensink die uitpakt met reflecterende en opvallende materialen en verlichting. Op deze manier worden zowel de ‘Transitions III’ collecties als het immense boogvormige plafond en de bezoekers zelf uitgelicht in een visuele echo in de ruimte. Zo wordt het werk van Studio Mae Engelgeer, Studio Floris Wubben, Job van den Berg, Studio Truly Truly, Christian Heikoop en Bart Joachim van Uden op een spannende wijze in de spotlights gezet.

Alcova exhibition // Superstudio's Onos Bed // Photography by Ray Teixeira


Baars & Bloemhoff // Transitions III // Photography by Floor Knaapen


Alcova
Voor de eerste keer opent deze Milanese panettone (de typische koekjes bij de koffie) fabriek zich voor het publiek tijdens Milaan Design Week. Op loopafstand van Ventura Centrale presenteren diverse designers en labels gezamenlijk hun nieuwe collectie. Onder andere Gijs Bakker en Bloc Studios zullen hier te zien zijn!

Louis Vuitton / Marni / Loewe / Swarovski / Hermès
Deze grote modemerken presenteren al jaren tijdens Fuori Salone en zijn altijd wel de moeite waard om te bezoeken. Louis Vuitton vervolgt hun Objets Nomades project, waar ze producten tonen van diverse ontwerpers met reizen als grootste inspiratiebron en leer als voornaamste materiaal. Dit jaar werken er diverse nieuwe ontwerpers mee aan dit project. Marni was vorig jaar een echte showstopper met het gekleurde zand en hun speelse presentatie van meubels die ontworpen zijn door diverse gemeenschappen in Colombia. Ook Marni vervolgt dit project en toont wederom een kleurrijke en ambachtelijk collectie. Loewe focust zich voor haar vierde presentatie in Milaan op textiel en toont ambachtelijke producten en technieken van over de hele wereld met een typisch Loewe sausje. Uiteindelijk resulteert dit in een collectie karpetten, dekens en tote-bags die opgenomen worden in de collectie van het Spaanse modehuis. Swarovski zal je dit jaar helemaal onderdompelen in hun kristallen wereld met een expo in de verborgen binnentuin van Palazzo Serbolloni’s. En ook Hermès mogen we natuurlijk niet vergeten. Naast waanzinnige etalages, wordt de nieuwe collectie voor Hermès Maison getoond.

Bar Anne
Draait het in Milaan nu eigenlijk om design of om ontmoeten? Bar Anne is de plek waar het beide kan. Deze presentatie promoot zichzelf graag als dé nieuwste hotspot tijdens Milaan Design Week en als geduchte concurrent van het befaamde BarBasso. Bar Anne is een idee van Anne van der Zwaag in samenwerking met architectenbureau Space Encounters. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te dansen en te beleven. In Bar Anne kan je design dus niet alleen bewonderen, maar ook echt beleven en gebruiken. Verwacht onder andere ontwerpen van Rick Tegelaar, VanTot, Mae Engelgeer, Klaas Kuiken, Dirk van der Kooij, Fransje Gimbrère, Jolan van der Wiel, HandMade Industrials, Jelle Mastenbroek, Nightshop, Sabine Marcelis/Brit van Nerven, Kranen/Gille en Aart van Asseldonk.Ook is op deze locatie de presentatie Nothing New van Lensvelt in samenwerking met Maarten Spruyt te zien waar ook Broeinest Partner Modular Lighting Instruments een bijdrage levert met hun verlichting (Modular Lighting Instruments is ook te zien bij Edward van Vliet, Masterly the Dutch)

Er is nog véél meer te bewonderen in de stad. Benieuwd welke treasures wij ‘on the spot’ ontdekken? Volg dan onze Instastories vanaf 17 april.

Louis Vuitton // Objet Nomades