MEET MAE

Hi! Ik ben Mae Alderliesten, de Hybride Spin in ’t Nest voor Broeinest. Dit houdt eigenlijk in dat ik de vliegende keep ben tussen de verschillende locaties, maar jullie zullen mij voornamelijk tegenkomen in Rotterdam en Amsterdam. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid begin ik aan deze veelzijdige en inspirerende baan!

Portret van Mae Alderliesten door Willeke Machiels

De afgelopen jaren heb ik naast het behalen van mijn BA Grafisch en Ruimtelijk Ontwerpen (Sint Joost, Breda) en MA Interior Architecture (KABK, Den Haag) veel ervaring opgedaan in verschillende horecagelegenheden en heb ik mijn materiaalkennis verbreed in interieurwinkels. Hiernaast werk ik ook zo nu en dan als freelance foodstylist voor kookboeken en commercials. Hierbij kan ik mijn passie voor eten en koken combineren met mijn creativiteit! 

Al sinds ik mij kan herinneren word ik omringd door mooie interieurs en design, met een vader als interieurarchitect. Mijn moeder is verpleegkundige waardoor ik van huis uit ben opgegroeid met zorgende mensen om mij heen. Ik zie bij Broeinest een mooie kans om deze twee invloeden samen te brengen. In mijn functie als Hybride Spin in ’t Nest word ik elke dag omringd door materialen en interieurtrends en heb ik de mogelijkheid om andere ontwerpers en makers te inspireren.

Tijdens mijn master heb ik mij voornamelijk gefocust op hoe de materialen die we kiezen van invloed zijn op hoe wij onze ruimte ervaren. Maar ook hoe materialen van belang zijn in het prikkelen van niet alleen ons zicht, maar ook onze andere zintuigen zoals de tast. Ik wil meer aandacht vestigen op hoe een bewuste materiaalkeuze kan bijdragen aan onze ervaring van ruimte en hoe dit van toegevoegde waarde kan zijn in ruimtes waar we juist meer steun nodig hebben van onze omgeving.

 Hierboven zie je beelden van Maes afstudeerproject “The Forgotten Sense”.

 

Naast mijn fascinatie voor materialen en interieur, heb ik ook een passie voor fotografie en dan voornamelijk analoge fotografie. Ik houd van reizen en ben het allerliefste te vinden op het strand, maakt niet uit wat voor weer het is!

Benieuwd naar Mae? Bezoek dan onze Broeinest locatie RDAM of ADAM, ze maakt graag persoonlijk met je kennis!