Sensory Wellbeing event

Lezing
14/09

Informatie

Zomerhofstraat 71, Rotterdam
Datum: 14 september 2022
Tijd: 10:00 tot 13:00

Mocht je je nog willen aanmelden, dan kom je momenteel op de reservelijst. Zodra er plek is ontvang je hier een berichtje van. 

Op woensdag 14 september organiseert Broeinest RDAM een lunchsessie met als thema ‘Sensory Wellbeing’.

Veel van wat bepaalt of design geslaagd is of niet, komt neer op onze zintuiglijke ervaringen van ruimtes. Wat echter recent pas duidelijk is geworden, is dat we allemaal verschillende drempels hebben voor die zintuiglijke input; wat bij de ene persoon past, hoeft niet per se bij de andere te passen, maar veel hedendaagse werkplekken spelen hier niet op in.

Designing with the senses in mind
Als zodanig is de beste benadering bij het ontwerpen van een interieur om een reeks zintuiglijke omgevingen te bieden waar mensen zich kunnen verplaatsen op basis van hun behoeften en voorkeuren. We voelen ons het beste in ruimtes die doen denken aan de balans die we vinden in de natuurlijke omgevingen. Het Biophilic Design principe speelt hierbij een belangrijke rol en dient ter inspiratie bij het creëren van ruimtes met de zintuigen in het achterhoofd.

Programma

09:30 – Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
10:00 – Sensory Wellbeing door Anne Wagemaker, concept designer
11:00 –  Sensory Speed Dates met Avery Dennison // Barri&More // Interface // Refin // Vepa
12:00 – Healthy lunch

Avery Dennison

Met de Organoid Natural Surfaces biedt Avery Dennison authentieke handgemaakte materialen met een zelfklevende achterkant. Dit levert unieke en op de natuur geïnspireerde ontwerpmogelijkheden voor ieder interieur. Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen, bieden de Organoid producten een ervaring die bijna alle zintuigen aanspreekt. Het oppervlak is onbehandeld, waardoor de natuurlijke geuren behouden blijven.

Barri&More

Sensory Wellbeing, ofwel zintuigelijk welzijn. Met het productgamma van zowel Barrisol alsook Slalom tackelen wij één van de belangrijkste vraagstukken en essentiële aandachtspunten in het gezonde interieur; akoestiek. Onze oplossingen zijn volledig customized en kunnen, mits goed ingezet, zorgen voor de juiste hoeveelheid geluidsabsorptie in iedere ruimte. Een slechte akoestiek kan o.a. leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress en slechte concentratie. Op 14 september laten wij graag zien wat we zoal hierin kunnen betekenen. Daar ben je toch bij!?

Interface

Natuurlijke omgevingen zijn rijk aan zintuiglijke contrasten en nodigen ons uit op een zintuiglijke reis. Als werkomgevingen zijn ontworpen met al onze zintuigen in gedachten, ondersteunt dat niet alleen de veranderende behoeften en activiteiten van mensen, maar verbetert dat ook de zonering en routing. Het creëren van diverse zintuiglijke landschappen in de kantooromgeving biedt een spannend tegenwicht aan ons digitale of hybride werkleven.

Refin 

Keramische tegels prikkelen de zintuigen. Ze ogen mooi, voelen goed aan, en er worden zeer fraaie en functionele gebruiksruimten mee gerealiseerd. Naast de esthetische waarde hebben ook de producteigenschappen invloed op woon en werkklimaat. Zo zijn keramische tegels bijvoorbeeld uitermate geschikt voor vloerverwarming en kunnen ze goed bijdragen aan een behaaglijke en energiezuinige woning. Er worden geen toxische of allergene substanties afgegeven.

Vepa

Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel de behoefte aan nieuwe werkvormen. Een inrichting waar je je goed bij voelt. Met de juiste balans tussen bruisende, inspirerende omgevingen en prikkelarme ruimtes.En daarbij gaan we niet alleen voor het mooie totaalplaatje, ook de details zijn uiteraard erg belangrijk. Tijdens deze sessie kun je ervaren waar Vepa voor staat: innovatief, vooruitstrevend, duurzaam en pionier in het creëren van een gezonde werkomgeving!