Romancing the Stone // Bart Joachim van Uden x Baars & Bloemhoff | Sample expo

Voor het project ‘Transitions III’ van Baars & Bloemhoff heeft Bart Joachim van Uden de collectie “Romancing the Stone” ontworpen, een serie objecten gemaakt van spaanplaat en Abet Laminati digital print HPL, waarop satellietfoto’s van Google Earth zijn afgebeeld. Deze foto’s bootsen de structuur van exclusieve stenen na. Woestijnen uit Libië lijken verrassend veel op de aders van marmeren platen. Zo speelt de ontwerper met de perceptie en laat hij tegelijkertijd de potentie van het materiaal zien.

Vanaf 6 augustus zijn diverse samples en materialen uit de collectie te bewonderen in Broeinest EHV! Zie vanuit welk startpunt Bart Joachim van Uden is begonnen en hoe de collectie vorm heeft gekregen. Laat je verrassen door de gelaagdheid en details in het digital print HPL.

06/08

Torenallee 45
5617 BA Eindhoven

Fotografie: Ronald Smits // 'Transitions III' // Romancing the Stone // Bart Joachim van Uden x Baars & Bloemhoff // Milan Design Week 2018 @ Ventura Centrale


03/09/2019 - 17/09/2019

Basis cursus SketchUp @ RDAM #8

10:00 - 13:00

Ben jij als ontwerper, interieurarchitect of interieurbouwer naar verdieping? Dan is wellicht een basis cursus Sketch-Up iets voor jou? Deze cursus kan je volgen op al onze locaties. In September o.a. in Broeinest RDAM. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst van Sketchup Plaza. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest RDAM te mogen organiseren. De driedaagse cursus vindt plaats op 3, 10 en 17 september van 10.00 tot 13.00 uur.

De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

Benieuwd? Lees hier voor alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Rotterdam te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Eindhoven en Amsterdam! Hou hiervoor onze agenda in de gaten!

Rotterdam

06/09/2019 - 20/09/2019

Cursus SketchUp + realistisch tekenen #1 @ ADAM

10:00 - 13:00

Als je Sketchup onder de knie hebt en toch wat meer leven in je tekeningen wilt brengen is dit een cursus voor jou. In drie cursusdagen leer je tekeningen in te kleuren door middel van verschillende technieken en leer je ook werken met licht en textuur. Maar ook leer je om perspectieven en doorsnedes fte maken van je tekeningen en hoe je de hele tekening overzichtelijk houdt. Een gouden combinatie!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en handgetekende professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
Deze combinatie cursus it is een samenwerking tussen Sketchupplaza (Marian van Olst) en InteriorSketch (Olga Adler). Met deze combi-techniek leer je om de SketchUp basis aan te vullen en in te kleuren, waardoor de tekening een eigen karakter krijgt. Ja gaat leren hoe je de verschillende tekenmaterialen kan toepassen. Tekenmaterialen zoals: vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal. Maar bovenal wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. En natuurlijk hoe je de sfeerbepalende materialen zoals de textuur van stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kan geven!

Daarnaast leer je hoe je de voorbereidingen doet in Sketchup. Zowel het maken van een perspectief, maar ook doorsneden. Hoe je met lagen bepaalde onbelangrijke zaken kan verbergen. En hoe je vervolgens de juiste instellingen doet bij Styles. Tijdens de les gaan we ook echt het resultaat vanuit Sketchup printen en helemaal onder begeleiding van Olga inkleuren.

WANNEER EN WAT KOST HET?
Vrijdag 6, 13 en 20 september van 10:00 tot 13:00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Dit is een unieke combinatie en het is nog niet zeker of deze cursus nog een keer zal plaatsvinden, meld je dus snel aan.

Amsterdam

17/09/2019

Creating Acoustics x AMB @ EHV

10:00 - 13:00

Op dinsdag 17 september organiseren we in samenwerking met partner Akoestiek Montage Brabant een akoestische workshop in Broeinest EHV. Allereerst neemt Joris Luijten, akoestisch specialist, ons mee in de wereld van geluid. Wat doet geluid als reactie op bepaalde materialen? Hoe beïnvloed je de akoestiek in een ruimte en welke technische aspecten komen hierbij kijken?

Hierna stelt Martijn Buijtels, eigenaar van AMB, jullie voor aan een nieuwe fabrikant; Forte. Binnen het concept van Forte zijn de akoestische oplossingen eindeloos. Door een custom-made programma met een basis collectie, ontworpen door en voor architecten/ontwerpers, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak kennis met de wereld van high-end akoestisch design. Om alle ideeën direct in de praktijk te brengen, volgt een workshop ‘Creating Acoustics’. Op basis van de inspiratie, voorbeelden en technische kennis, gaan we de handen uit de mouwen steken en een eigen akoestische oplossing ontwerpen.

Denk aan een wandpaneel, lamp of plafondoplossing, afhankelijk van jouw praktijkvoorbeeld of vragen van jouw opdrachtgever of project als uitgangspunt. Tijdens dit ontwerpproces krijg je direct advies en ondersteuning van onze experts. Aan het einde van deze sessie bekijken en toetsen we gezamenlijk de ontwerpen, zodat je voortaan voor ieder project een passende akoestisch oplossing op maat kunt creëren. Als klap op de vuurpijl kiezen de heren ook nog een ontwerp die zal worden opgenomen in de basiscollectie van Forte. Jouw ontwerp kan werkelijk in productie worden genomen, dus zorg dat je fris en fruitig in Broeinest verschijnt. Uiteraard sluiten we de leerzame ochtend af met een heerlijke lunch!


Eindhoven

19/09/2019 - 03/10/2019

Basis cursus SketchUp #5 @ ADAM

10:00 - 13:00

Altijd al Sketch-up willen leren, maar is het er nog nooit van gekomen? Of wil je je geheugen en jouw skills weer eens opfrissen? In Broeinest ADAM leer je in 3 cursusdagen alle essentiële basishandelingen van een ware Sketch-Up Expert! De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:
• Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up
• Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
• Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
• Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
• Alle tips en tricks van Sketch-Up
• Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up
• Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
• Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?
De driedaagse cursus vindt plaats op op 19, 26 september en 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Amsterdam

19/09/2019

LUNCH & LEARN SESSIE FORBO X GISPEN

12:30 - 14:45

Stap uit je werk en in de groene oase van de Broeinestkas. Laat je verwennen, in deze door Gispen en Forbo aangeklede vergaderruimte, met een leerzame lunch. In deze editie neemt interior for tomorrow je mee in het circulaire ontwerpproces en de uitdagingen die er nog liggen om de interieurkringloop te sluiten. Met een inkijk in gerealiseerde projecten bieden ze je bovendien een flinke dosis inspiratie!

Over Interior for Tomorrow:
interior for tomorrow is een advies- en ontwerpstudio voor duurzame en circulaire interieurs. Zij geloven dat met de interieur- en vormgevingsbranche een grote bijdrage is te leveren aan een betere toekomst. Daarom brengen ze milieubewuste ruimtelijke oplossingen samen met mooi design.

Let op; Dit event zit al vol. Wil je op de reservelijst? Mail dan even naar pijssel@broeinest.nl

 

Dit evenement is volgeboekt.

Amsterdam

19/09/2019

Biophilic Design Workshop x Interface

15:00 - 18:00

Interface Design Lab organiseert op donderdag 19 september de Biophilic Design Workshop in Broeinest RDAM onder leiding van Justine Kontou. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de toekomst van werken. Meer rust in ruimtes brengen is hierbij een belangrijk thema.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE WORKSHOP // EVENTBRITE

Rotterdam

19/09/2019

Material Footprint Workshop @ ADAM

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Tijdens onze interactieve workshop MATERIAL FOOTPRINT laten wij jullie zien hoe dat komt en ontdekken en bepalen we samen de duurzaamheid van materialen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop?

Na de workshop is het tijd voor een drankje! Hier kan je onze Spin in ’t Nest nog allerlei vragen stellen over Broeinest en de events die er plaatsvinden. Ook zijn er met regelmaat Partners van Broeinest ADAM aanwezig om je meer te vertellen. Mocht je de workshop al eens gevolgd hebben, dan ben je altijd welkom om een drankje met ons te doen! Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan.


Amsterdam

01/10/2019

Material Meet Up #2 No Waste @ RDAM

14:30 - 17:00

Hoe gaan we als ontwerpers om met afvalstromen? Kunnen we door middel van goed design afval als een grondstof zien en kunnen we zo samen zorgen voor minder afval? Samen met onze partner Drentea nodigen we ervaringsdeskundige en experts uit op het gebied van No Waste en design en steken we onze handen uit de mouwen om gezamenlijk dit thema samen met jullie aan te pakken.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Rotterdam

03/10/2019

Biophilic Design Workshop x Interface

15:00 - 18:00

Interface Design Lab organiseert op donderdag 3 oktober de Biophilic Design Workshop in Broeinest ADAM onder leiding van Justine Kontou. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de toekomst van werken. Meer rust in ruimtes brengen is hierbij een belangrijk thema.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE WORKSHOP // EVENTBRITE

Amsterdam

08/10/2019

Broeinest Lunch Meet-Up #1 @ ADAM

12:00 - 14:45

Elke tweede dinsdag van de maand zal er met een kleine groep een Lunch Meet-Up worden georganiseerd in Broeinest ADAM. Je zal worden verwelkomt met een lekkere lunch waarna onze Spin in ’t Nest je informeert over Broeinest en partners in het zonnetje zetten. 

Zin in een lunch buiten de deur en wat materiaal kennis op doen? Kom dan naar Broeinest ADAM.  Zowel (interieur)architect, bouwer, ontwerper of stylist is van harte welkom. We starten om 12:00 en ronden af rond 14:45.

Registreren is noodzakelijk omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.


Amsterdam