Material Footprint Workshop ADAM

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Tijdens onze interactieve workshop MATERIAL FOOTPRINT laten wij jullie zien hoe dat komt en ontdekken en bepalen we samen de duurzaamheid van materialen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop?

Voor Januari zit deze workshop vol, in Februari geven wij de workshop nogmaals – meld je dan hier aan.

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.

24/01

Aambeeldstraat 10
1021 KB Amsterdam

Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

26/02/2019

Breakfast @ Broeinest EHV x AMB: Powerful Acoustics

08:00 - 10:00

Hiep hiep hoera, de ontbijtsessie is terug in Broeinest EHV! We trappen de reeks af met partner Akoestiek Montage Brabant op dinsdag 26 februari. Goede akoestiek is essentieel voor een optimale beleving van een ruimte. In interieurs met een open structuur of veel harde materialen is akoestiek een belangrijk aandachtspunt. Gaat het om een aula, een restaurant of de lobby van een hotel; in alle gevallen is de geluidsbeleving bepalend. Barrisol heeft bijzondere akoestische oplossingen, toe te spitsen op de ruimte en haar gebruik, die recht doen aan het design.

Tijdens deze ontbijtsessie dompelen we je onder in de wereld van akoestiek en ontdek je alles over akoestische vraagstukken in de praktijk, de mogelijkheden en oplossingen voor jouw project. We gaan een actuele projectcase behandelen in gesprek met de opdrachtgever, architect; King Kongs, en inrichter; AMB. Ook ontwerpster Robin Pleun Maas komt spreken over haar project Acoustic Landscapes. Haar materialen hebben naast een akoestische werking ook een visuele interactie met de kijker/gebruiker.

Wil jij meer te weten komen over dit belangrijke thema binnen het interieur en het ontwerpen van akoestische oplossingen? Meld je dan snel aan!


Eindhoven

26/02/2019

A Modular Morning #2

10:00 - 13:00

Ontdek in 1 ochtend de kracht van het merk Modular Lighting Systems. Maurice Kieboom, creative consultant bij Modular, leert je meer over lichtplannen maken, de ondersteuning die Modular kan bieden bij projecten en laat je kennismaken met de tijdloze armaturen. Met een select gezelschap bespreken wij de zaken waar jij als architect tegen aan loopt en zoeken we gezamenlijk naar de oplossing. We sluiten de sessie af met een gezamenlijke lunch.

Helaas zit deze workshop helemaal vol. Mocht je interesse hebben in een volgende workshop reeks stuur dan een mailtje naar: rotterdam@broeinest.nl   Wij houden je dan op de hoogte wanneer een nieuwe workshop ingepland wordt!

Rotterdam

28/02/2019

Material Footprint Workshop ADAM

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Tijdens onze interactieve workshop MATERIAL FOOTPRINT laten wij jullie zien hoe dat komt en ontdekken en bepalen we samen de duurzaamheid van materialen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop? Meld je dan snel aan.

Dit evenement is volgeboekt.

Amsterdam

28/02/2019

Donderdagmiddag borrel @Broeinest ADAM

17:00 - 19:00

Op donderdag 28 Februari zorgt Broeinest ADAM voor een inspirerende borrel op de donderdagmiddag. Kom te weten wat voor events, lezingen en workshops we in Maart zullen organiseren. Of ontdek onze laatste trends, materialen en maak kennis met onze collega’s en onze partners die je meer kunnen vertellen over hun collectie. Natuurlijk zullen ook hapjes en drankjes niet ontbreken! Borrel jij gezellig met ons mee? Meld je dan snel aan.

Foto: Studio Mens


Amsterdam

01/03/2019

Basis cursus Sketch-Up ADAM #3

10:00 - 13:00

De eerste series op onze RDAM locatie zaten binnen no time vol, dus pakken we in 2019 lekker door en verzorgen we Sketch Up workshops op alle locaties. Op 1, 8 en 15 maart kun je in Broeinest ADAM terecht voor een basis cursus Sketch-Up. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst van Studio Jet. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest ADAM  te mogen organiseren.

Benieuwd? Lees hier alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Amsterdam te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Eindhoven en Rotterdam! Check hiervoor onze agenda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:

– Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up
– Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
– Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
– Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
– Alle tips en tricks van Sketch-Up
– Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up
– Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
– Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?

Op 1, 8 en 15 maart van 10:00u tot 13:00u in Broeinest ADAM (Aambeeldstraat 10). Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂
Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor 25,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (*prijzen zijn excl. btw )

Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Amsterdam

05/03/2019

Tactile Tuesday Afternoon

13:00 - 17:00

Elke 1e dinsdag van de maand kun je alle Broeinest RDAM Partners ontmoeten, spreken en om advies vragen op onze Tactile Tuesday.

Wil je meer informatie over de collectie van Kvadrat? De mogelijkheden op het gebied van verlichting van Modular? De oplossingen die Forbo je kan bieden? Je laten inspireren door de acrylaat collecties van Pyrasied? De collecties van Baars & Bloemhoff ontdekken? Toepassingen voor de producten van Barri & More verkennen? Duiken in het verhaal achter Interface? Meer weten over de diversiteit wat Intercodam te bieden heeft? Nieuwsgierig naar de merken van Nordermöbler? Altijd al willen weten hoe het Dock Four systeem werkt? Nieuwsgierig naar hoogwaardig PVC van Gerflor? Of op zoek naar circulair en vooruitstreven kantoormeubilair van Drentea?

Kom dan binnenlopen op onze Tactile Tuesday Afternoon en stel je vragen direct aan onze Partners!

 

Rotterdam

05/03/2019

Interior Sketch - Module 1 Plattegrondtekenen #1

13:30 - 16:30

Vanaf maart organiseert Olga Adler van InteriorSketch in Broeinest ADAM een cursus handmatig interieurtekenen. Hierna kan je zonder standaard computerprogramma’s uit de losse pols sfeerschetsen maken van jouw persoonlijke voorgestelde interieur of meubel.

 

Vanaf maart organiseert Olga Adler van InteriorSketch in Broeinest ADAM een cursus interieurtekenen.

Module 1 – Plattegrondtekenen
Tijdens deze module krijg je een goed beeld van de ruimte en de mogelijke indeling. Voor de handmatige tekeningen van een plattegrond zal er in worden gegaan op kenmerkende details, zoals schaaltekenen, maten en verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Ook leer je met specifieke materialen als fineliners, kwasten, markers en bijbehorend markerpapier.
Na deze module Plattegrondtekenen kan je ook door met Module 2 – Perspectieftekenen.

Voor wie? 
Deze cursus is voor elke interieurprofessional geschikt, of je nu binnenhuisarchitect, interieurspecialist of meubelontwerper bent.

Wanneer?
De cursus bestaat uit 3 dagdelen op dinsdag middag 5,12 en 19 maart van 13:30 – 16:30. Daarnaast krijg je 4 uur huiswerkbelasting, een werkboek en video-ondersteuning tijdens de les.

Over InteriorSketch

Olga Adler is oprichter van InteriorSketch. Zij is al bijna 10 jaar succesvol in Nederland als grafisch vormgever, illustrator en docent. Haar sfeerimpressies worden gebruikt door architecten, meubelmakers, interieurstylisten. Als docent brengt Olga haar ervaringen met veel voorbeelden over op haar studenten: leren kijken naar vormen, texturen en de werking van licht en schaduw. En passant deelt ze met gevarieerde oefeningen en persoonlijke aanwijzingen ook de tips en tricks om te tekenen.

Meer weten over hoe zoiets in zijn werk gaat? Kijk dan het filmpje hieronder ga naar de website van InteriorSketchop of schrijf je direct in

Amsterdam

06/03/2019

A Modular Morning #3

10:00 - 13:00

Ontdek in 1 ochtend de kracht van het merk Modular Lighting Systems. Maurice Kieboom, creative consultant bij Modular, leert je meer over lichtplannen maken, de ondersteuning die Modular kan bieden bij projecten en laat je kennismaken met de tijdloze armaturen. Met een select gezelschap bespreken wij de zaken waar jij als architect tegen aan loopt en zoeken we gezamenlijk naar de oplossing. We sluiten de sessie af met een gezamenlijke lunch.

Helaas zit deze workshop helemaal vol. Mocht je interesse hebben in een volgende workshop reeks stuur dan een mailtje naar: rotterdam@broeinest.nl   Wij houden je dan op de hoogte wanneer een nieuwe workshop ingepland wordt!

Rotterdam

07/03/2019

LayOut Cursus RDAM #1

10:00 - 16:00

Naast de SketchUp Basis Cursus verzorgt Marian van Olst vanaf 2019 ook een gevorderde cursus en een workshop LayOut op onze Broeinest locaties. Op 7 maart kun je in RDAM terecht voor de eerste LayOut cursus van Marian bij Broeinest.

Wat kun je met LayOut?
“Maak moodboards, overzichts- en werktekeningen met LayOut 🙂

Het programma is zo veelzijdig. Jammergenoeg weten heel veel mensen dat niet en dat is jammer want LayOut bespaart je tijd en geld!

Het bespaart je geld omdat je geen dure en geavanceerde programma’s hoeft aan te schaffen.

Het bespaart je tijd omdat je alles vanuit Sketchup en LayOut kan doen. Deze twee (programma’s) zijn aan elkaar gelinkt! Een aanpassing in Sketchup en daarna updaten/refreshen in LayOut en de aanpassingen worden daar ook doorgevoerd. Heb je Sketchup geëxporteerd naar een ander programma, dan moet je dus in twee progroamma’s de aanpassingen doen. Onhandig…

LayOut zit in het licentie-pakket van Sketchup Pro, dus je betaald er niks extra’s voor. Als je Sketchup Pro toch al gebruikt waarom dan ook niet meteen LayOut gebruiken?”

Meer info en aanmelden? Ga dan snel naar de website van Skecthup Plaza

Rotterdam

08/03/2019

Basis cursus Sketch-Up ADAM #3

10:00 - 13:00

De eerste series op onze RDAM locatie zaten binnen no time vol, dus pakken we in 2019 lekker door en verzorgen we Sketch Up workshops op alle locaties. Op 1, 8 en 15 maart kun je in Broeinest ADAM terecht voor een basis cursus Sketch-Up. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst van Studio Jet. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest ADAM  te mogen organiseren.

Benieuwd? Lees hier alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Amsterdam te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Eindhoven en Rotterdam! Check hiervoor onze agenda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:

– Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up
– Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
– Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
– Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
– Alle tips en tricks van Sketch-Up
– Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up
– Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
– Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?

Op 1, 8 en 15 maart van 10:00u tot 13:00u in Broeinest ADAM (Aambeeldstraat 10). Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂
Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor 25,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (*prijzen zijn excl. btw )

Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Amsterdam