Material Footprint Workshop ADAM

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Tijdens onze interactieve workshop MATERIAL FOOTPRINT laten wij jullie zien hoe dat komt en ontdekken en bepalen we samen de duurzaamheid van materialen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop? Meld je dan snel aan.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

30/04

Aambeeldstraat 10
1021 KB Amsterdam

Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

06/09/2019 - 20/09/2019

Cursus SketchUp + realistisch tekenen #1 @ ADAM

10:00 - 13:00

Als je Sketchup onder de knie hebt en toch wat meer leven in je tekeningen wilt brengen is dit een cursus voor jou. In drie cursusdagen leer je tekeningen in te kleuren door middel van verschillende technieken en leer je ook werken met licht en textuur. Maar ook leer je om perspectieven en doorsnedes fte maken van je tekeningen en hoe je de hele tekening overzichtelijk houdt. Een gouden combinatie!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en handgetekende professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
Deze combinatie cursus it is een samenwerking tussen Sketchupplaza (Marian van Olst) en InteriorSketch (Olga Adler). Met deze combi-techniek leer je om de SketchUp basis aan te vullen en in te kleuren, waardoor de tekening een eigen karakter krijgt. Ja gaat leren hoe je de verschillende tekenmaterialen kan toepassen. Tekenmaterialen zoals: vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal. Maar bovenal wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. En natuurlijk hoe je de sfeerbepalende materialen zoals de textuur van stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kan geven!

Daarnaast leer je hoe je de voorbereidingen doet in Sketchup. Zowel het maken van een perspectief, maar ook doorsneden. Hoe je met lagen bepaalde onbelangrijke zaken kan verbergen. En hoe je vervolgens de juiste instellingen doet bij Styles. Tijdens de les gaan we ook echt het resultaat vanuit Sketchup printen en helemaal onder begeleiding van Olga inkleuren.

WANNEER EN WAT KOST HET?
Vrijdag 6, 13 en 20 september van 10:00 tot 13:00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Dit is een unieke combinatie en het is nog niet zeker of deze cursus nog een keer zal plaatsvinden, meld je dus snel aan.

Amsterdam

19/09/2019 - 03/10/2019

Basis cursus SketchUp #5 @ ADAM

10:00 - 13:00

Altijd al Sketch-up willen leren, maar is het er nog nooit van gekomen? Of wil je je geheugen en jouw skills weer eens opfrissen? In Broeinest ADAM leer je in 3 cursusdagen alle essentiële basishandelingen van een ware Sketch-Up Expert! De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:
• Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up
• Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
• Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
• Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
• Alle tips en tricks van Sketch-Up
• Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up
• Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
• Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?
De driedaagse cursus vindt plaats op op 19, 26 september en 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Amsterdam

19/09/2019

LUNCH & LEARN SESSIE FORBO X GISPEN

12:30 - 14:45

Stap uit je werk en in de groene oase van de Broeinestkas. Laat je verwennen, in deze door Gispen en Forbo aangeklede vergaderruimte, met een leerzame lunch. In deze editie neemt interior for tomorrow je mee in het circulaire ontwerpproces en de uitdagingen die er nog liggen om de interieurkringloop te sluiten. Met een inkijk in gerealiseerde projecten bieden ze je bovendien een flinke dosis inspiratie!

Over Interior for Tomorrow:
interior for tomorrow is een advies- en ontwerpstudio voor duurzame en circulaire interieurs. Zij geloven dat met de interieur- en vormgevingsbranche een grote bijdrage is te leveren aan een betere toekomst. Daarom brengen ze milieubewuste ruimtelijke oplossingen samen met mooi design.

Let op; Dit event zit al vol. Wil je op de reservelijst? Mail dan even naar pijssel@broeinest.nl

 

Dit evenement is volgeboekt.

Amsterdam

19/09/2019

Biophilic Design Workshop x Interface

15:00 - 18:00

Interface Design Lab organiseert op donderdag 19 september de Biophilic Design Workshop in Broeinest RDAM onder leiding van Justine Kontou. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de toekomst van werken. Meer rust in ruimtes brengen is hierbij een belangrijk thema.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE WORKSHOP // EVENTBRITE

Rotterdam

19/09/2019

Material Footprint Workshop @ ADAM

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Tijdens onze interactieve workshop MATERIAL FOOTPRINT laten wij jullie zien hoe dat komt en ontdekken en bepalen we samen de duurzaamheid van materialen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop?

Na de workshop is het tijd voor een drankje! Hier kan je onze Spin in ’t Nest nog allerlei vragen stellen over Broeinest en de events die er plaatsvinden. Ook zijn er met regelmaat Partners van Broeinest ADAM aanwezig om je meer te vertellen. Mocht je de workshop al eens gevolgd hebben, dan ben je altijd welkom om een drankje met ons te doen! Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan.


Amsterdam

01/10/2019

Material Meet Up #2 No Waste @ RDAM

14:30 - 17:00

Hoe gaan we als ontwerpers om met afvalstromen? Kunnen we door middel van goed design afval als een grondstof zien en kunnen we zo samen zorgen voor minder afval? Samen met onze partner Drentea nodigen we ervaringsdeskundige en experts uit op het gebied van No Waste en design en steken we onze handen uit de mouwen om gezamenlijk dit thema samen met jullie aan te pakken.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Rotterdam

03/10/2019

Biophilic Design Workshop x Interface

15:00 - 18:00

Interface Design Lab organiseert op donderdag 3 oktober de Biophilic Design Workshop in Broeinest ADAM onder leiding van Justine Kontou. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de toekomst van werken. Meer rust in ruimtes brengen is hierbij een belangrijk thema.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE WORKSHOP // EVENTBRITE

Amsterdam

08/10/2019

Broeinest Lunch Meet-Up #1 @ ADAM

12:00 - 14:45

Elke tweede dinsdag van de maand zal er met een kleine groep een Lunch Meet-Up worden georganiseerd in Broeinest ADAM. Je zal worden verwelkomt met een lekkere lunch waarna onze Spin in ’t Nest je informeert over Broeinest en partners in het zonnetje zetten. 

Zin in een lunch buiten de deur en wat materiaal kennis op doen? Kom dan naar Broeinest ADAM.  Zowel (interieur)architect, bouwer, ontwerper of stylist is van harte welkom. We starten om 12:00 en ronden af rond 14:45.

Registreren is noodzakelijk omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.


Amsterdam

10/10/2019

FEMALE GAZE BY WIESNER HAGER @ ADAM

17:00 - 19:15

On Thursday 10th of October, Wiesner-Hager will organize the “Female Gaze” event in Broeinest ADAM. This evening Sanne Schenk (TANK), design duo Lucy D and Femke Derks (Frankly Amsterdam) will be our guests.

With these leading speakers, we’ll zoom in on their view of the design world. What made them earn their great reputation? What projects and designs made the difference? And what were their obstacles and what does the future hold?

There is nothing new about the important role that women play in the design world. But it remains important and is always good to mention and honor the female pioneers. For example, Ray Eames was on the side of Charles. And Charlotte Perriand was in charge of the interiors in Le Corbusier’s studio. But also architects such as Zaha Hadid, Francine Houben, Nathalie de Vries have put themselves on the map. Our speakers take you into their personal story and will also tell you what their gaze is.

Speakers:
+ Design duo Lucy D. (Designers for Wiesner-Hager)
+ Sanne Schenk (Partner at TANK)
+ Femke Derks (Owner Frankly Amsterdam)

About the speakers: 
Studio Lucy.D was founded by the designers Barbara Ambrosz and Karin Santorso in 2003 in Vienna. The two designers are active in product design and architecture and develop inspiring and practical products. For example, they are responsible for the M-Zone and the Pulse Chair from Wiesner-Hager. But the duo also received some prestigious price like; the Wallpaper design award and the Compasso Door  In their design concepts, form, function, and technology are in perfect harmony. With their interdisciplinary work, they seek a balance between artisanal and robot-driven processes.

Sanne Schenk is founder and partner of TANK and graduated in 1999 as a designer at the Design Academy in Eindhoven. With a wealth of experience (20 years) as a successful entrepreneur, she is closely involved with the business side and development of one of Amsterdam’s leading design studios: TANK. As an art director, she ensures that every project has a unique appearance and, by making great gestures and using honest materials, she leaves a clear TANK stamp on her work. Her range of hospitality interiors include Hotel Arena, the A’DAM tower and Vondelgym but can be visited in many more places in Amsterdam.

Femke Derks is the founder and owner of the Frankly Amsterdam textile brand. She found her love for textiles at Danskina, where she started as a trainee and soon became a director. Together with her partner Johan, Frankly Amsterdam – former Fem Home – saw the daylight. A textile collection of natural made to measure products, made in a fair way with a clear origin. They don’t just stand for aesthetic and sustainable products, but also for sustainable business.


Amsterdam

19/10/2019 - 27/10/2019

Dutch Design Week 2019

Hele dag

Van 19 t/m 27 oktober vindt het grootste design evenement van Nederland weer plaats in Eindhoven; Dutch Design Week. Onze materialenbibliotheek in EHV zal voor het 5e jaar op rij omgetoverd worden tot een van de hotspots van Strijp-s.

Meer info volgt snel.

Eindhoven