MaterialDistrict Meet Up: Future Materials

Op vrijdag 8 februari is het weer tijd voor de MaterialDistrict Meet Up in Broeinest RDAM. Als Broeinest kijken wij niet graag achteruit  maar juist naar wat de toekomst ons allemaal te bieden heeft! Welke materialen gaan onze wereld van morgen vormgeven en bouwen? Op welke manier gaan materiaal en technologie met elkaar samenwerken? Hoe gaan we om met thema’s als gezondheid & duurzaamheid? En kan materiaal ingezet worden als een communicatiemiddel? In de Material District Meet UP; Future Materials gaan we samen kijken naar de toekomst van materialen! Natuurlijk zal onze expert Els Zijlstra, Creative Director van Material District, haar kennis weer met ons komen delen en hebben we Finsa x Envisions die samenwerken aan een spannende materiaal toekomst weten te strikken om met ons hun verhaal en toekomstplannen te delen.

We beginnen deze Meet Up lekker vroeg zodat je daarna eventueel op pad kan voor Rotterdam Art Week en de tentoonstelling van Finsa x Envisions bij Object zelf kan bewonderen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

08/02

09:00 inloop + croissaintje & kop koffie

09:10 Intro Broeinest

09:15 Els Zijlstra; Future Materials

10:00 Finsa x Envisions

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Zomerhofstraat 71
3032 CK Rotterdam


02/09/2019

Creating Rugs X Van Besouw @ ADAM

09:30 - 12:15

Heb je de laatste presentaties van Van Besouw gemist? Pak op 2 september dan je kans om nog eens terug te blikken op Masterly ”The Dutch in Milano” en de Independent Hotel Show in Amsterdam. Alle noviteiten van dit merk en hoe je een costum-made karpet kan maken en ontwerpen zullen tijdens “Creating Rugs” in Broeinest ADAM worden verteld.

Want hoe ontwerp je je eigen karpet en waar moet je op letten? Welke types tapijt, welke eigenschappen en randafwerkingen kun je toepassen? Hoe lever je de tekening aan en waar hou je rekening mee om de perfecte weergave van het ontwerp te creëren in een maatwerk karpet?

Hierna gaan de handen uit de mouwen en ga je zelf een mini karpet maken. Werk met verschillende texturen, kleuren en structuren en vind je ultieme combinatie samen met de mensen van Van Besouw. Beginnen je handen al te jeuken? Schrijf je dan snel in voor het event!


Amsterdam

03/09/2019 - 17/09/2019

Basis cursus SketchUp @ RDAM #8

10:00 - 13:00

Ben jij als ontwerper, interieurarchitect of interieurbouwer naar verdieping? Dan is wellicht een basis cursus Sketch-Up iets voor jou? Deze cursus kan je volgen op al onze locaties. In September o.a. in Broeinest RDAM. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst van Sketchup Plaza. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest RDAM te mogen organiseren. De driedaagse cursus vindt plaats op 3, 10 en 17 september van 10.00 tot 13.00 uur.

De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

Benieuwd? Lees hier voor alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Rotterdam te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Eindhoven en Amsterdam! Hou hiervoor onze agenda in de gaten!

Rotterdam

03/09/2019 - 17/09/2019

Interior Sketch - Module 1 Plattegrondtekenen #1

13:30 - 16:30

Vanaf september organiseert Olga Adler van InteriorSketch in Broeinest ADAM een cursus handmatig interieurtekenen. Hierna kan je zonder standaard computerprogramma’s uit de losse pols sfeerschetsen maken van jouw persoonlijke voorgestelde interieur of meubel.

Module 1 – Plattegrondtekenen
Tijdens deze module krijg je een goed beeld van de ruimte en de mogelijke indeling. Voor de handmatige tekeningen van een plattegrond zal er in worden gegaan op kenmerkende details, zoals schaaltekenen, maten en verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Ook leer je met specifieke materialen als fineliners, kwasten, markers en bijbehorend markerpapier.
Na deze module Plattegrondtekenen kan je ook door met Module 2 – Perspectieftekenen.

Voor wie? 
Deze cursus is voor elke interieurprofessional geschikt, of je nu binnenhuisarchitect, interieurspecialist of meubelontwerper bent.

Wanneer?
De cursus bestaat uit 3 dagdelen op dinsdag middag 3, 10, 17 september, 13.30-16.30 uur. Daarnaast krijg je 4 uur huiswerkbelasting, een werkboek en video-ondersteuning tijdens de les. Kosten voor deze module bedragen 378,- euro.
Kan je niet in september? Dan zal deze module ook nog worden gegeven op maandagochtend 4, 11, 18 november van 9.30-12.30 uur. 

Over InteriorSketch

Olga Adler is oprichter van InteriorSketch. Zij is al bijna 10 jaar succesvol in Nederland als grafisch vormgever, illustrator en docent. Haar sfeerimpressies worden gebruikt door architecten, meubelmakers, interieurstylisten. Als docent brengt Olga haar ervaringen met veel voorbeelden over op haar studenten: leren kijken naar vormen, texturen en de werking van licht en schaduw. En passant deelt ze met gevarieerde oefeningen en persoonlijke aanwijzingen ook de tips en tricks om te tekenen.

Meer weten over hoe zoiets in zijn werk gaat? Kijk dan het filmpje hieronder ga naar de website van InteriorSketchop of schrijf je direct in

Amsterdam

06/09/2019 - 20/09/2019

Cursus SketchUp + realistisch tekenen #1 @ ADAM

10:00 - 13:00

Als je Sketchup onder de knie hebt en toch wat meer leven in je tekeningen wilt brengen is dit een cursus voor jou. In drie cursusdagen leer je tekeningen in te kleuren door middel van verschillende technieken en leer je ook werken met licht en textuur. Maar ook leer je om perspectieven en doorsnedes fte maken van je tekeningen en hoe je de hele tekening overzichtelijk houdt. Een gouden combinatie!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en handgetekende professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
Deze combinatie cursus it is een samenwerking tussen Sketchupplaza (Marian van Olst) en InteriorSketch (Olga Adler). Met deze combi-techniek leer je om de SketchUp basis aan te vullen en in te kleuren, waardoor de tekening een eigen karakter krijgt. Ja gaat leren hoe je de verschillende tekenmaterialen kan toepassen. Tekenmaterialen zoals: vulpotlood, fineliners, markers, stiften, kwasten, markeerpapier en een schaallineaal. Maar bovenal wat de werking is van kleur, lichtinval en schaduwen. En natuurlijk hoe je de sfeerbepalende materialen zoals de textuur van stoffen, hout en steen de juiste uitstraling kan geven!

Daarnaast leer je hoe je de voorbereidingen doet in Sketchup. Zowel het maken van een perspectief, maar ook doorsneden. Hoe je met lagen bepaalde onbelangrijke zaken kan verbergen. En hoe je vervolgens de juiste instellingen doet bij Styles. Tijdens de les gaan we ook echt het resultaat vanuit Sketchup printen en helemaal onder begeleiding van Olga inkleuren.

WANNEER EN WAT KOST HET?
Vrijdag 6, 13 en 20 september van 10:00 tot 13:00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Dit is een unieke combinatie en het is nog niet zeker of deze cursus nog een keer zal plaatsvinden, meld je dus snel aan.

Amsterdam

10/09/2019

Material Meet Up #1 Dive deeper into acoustics @ RDAM

14:30 - 17:00

Geluid is overal om ons heen en in elke ruimte klinkt het weer anders, daarom is er bij elk project weer een andere oplossing voor handen. Maar wat is die oplossing dan? En hoe zorg je dat een ruimte akoestisch aantrekkelijk is voor de bezoeker of diegene die er dag na dag werkt? Samen met de akoestische tovenaars (en tevens partner van Broeinest) van Barri&More gaan we samen met jou dieper in op akoestiek tijdens onze 1e Material Meet Up “Dive deeper into acoustics”.

Te gast is akoestisch specialist Joris Luyten van Audioworkx Acoustics uit België die onder meer lezingen geeft over dit onderwerp op verschillende Universiteiten en ook een adviesrol heeft in het oplossen van complexe akoestische vraagstukken. Hij zal uit de doeken doen wat de gouden regels zijn op het gebied van akoestiek en je geluid op een nieuwe manier zal laten ervaren.

Martijn Buitels en Rob de Kleijn zijn eigenaar van Barri&More zullen hun uitgebreide selectie van akoestische oplossingen laten zien waarbij de designer of architect het beeld, vorm en zelfs het licht kan bepalen.

Met een afsluitende workshop “Create your own acoustics” zullen we je zelf laten ervaren wat akoestiek doet en wat voor invloed materialen of vorm voor kan bieden. We sluiten de middag af met een kleine borrel. Wil jij jezelf ook onderdompelen in de wereld van akoestiek en een flinke verdiepingsslag maken? Meld je dan snel aan!

Station Delft | Bron: De Architect


Rotterdam

12/09/2019

LABDAG 2019 Forbo x Broeinest

08:00 - 17:30

Forbo Flooring en Broeinest nodigen je uit voor de jaarlijkse Labdag op donderdag 12 september. Maak jouw eigen Marmoleum in de proeffabriek. Ontmoet de mensen van R&D en de design afdeling en bestook ze met al jouw vragen. Ontdek waarom dit de meest gezonde, klimaatneutrale vloerkeuze is en hoor alles over de laatste circulaire oplossingen. Maak kennis met de ambacht, die reeds 120 jaar in de Zaanstreek uitgevoerd wordt, tijdens de fabrieksrondleiding. Of werk aan nieuwe collectie ideeën en toepassingen tijdens de trend workshop die Broeinest en Forbo speciaal ontwikkelden voor dit evenement. Kortom, een dag vol waardevolle inspiratie met de handen uit de mouwen!

Wij vinden de Forbo Fabriek de leukste van het land! Maar ben je er al een keer geweest? Wees niet getreurd want dan hebben we een hele bijzondere workshop voor je in petto waar we samen aan nieuwe collecties gaan werken!

 

Rotterdam

17/09/2019

Lichtopleiding Interieurprofessional #1 @ ADAM

10:00 - 16:00

Ben jij interieurontwerper, styliste, tuinontwerper of werk je in een woonwinkel? Ben je net afgestudeerd aan een interieuropleiding en zoek je meer verdieping in je vakgebied?
Dan herken je het vast wel; er wordt gevraagd een lichtplan te maken voor een bestaande woning of je wordt gevraagd om voor een nieuwbouwwoning alle elektrapunten voor je klant aan te geven. Hoe doe je dit op een professionele manier en hoe kun je de meest gestelde vragen van je klant, aannemer en installateur tackelen?
 
Goed lichtadvies kunnen geven is waardevol en commercieel! Annelies Valentijn van De Lichtschool maakt je wegwijs in alle aspecten voor het maken van een lichtplan.
Leer op onze vakopleiding creatieve lichtplannen maken als een pro; van offerte tot presentatie.
Tijdens deze 2 dagen leer je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, kleur, lichtcontrasten en licht op verschillende hoogtes. 
 
Inhoud:
  • Basis lichtbegrippen; CRI, Kelvin, Lumen, Lux 
  • Stappenplan creatief lichtplan maken
  • Ontwerpen met ledverlichting & dimmen
  • Tips en valkuilen 
  • Licht in de badkamer
  • Merkenidentitiet & ken je klassiekers
  • Mondeling & visueel presenteren
  • Licht & beleving
Datum:
  • Dinsdag 17 September, 10:00-16:00 in Broeinest ADAM. 
Na deze training kun je een lichtplan op maat presenteren bij je interieurontwerp – en daar is op dit moment veel vraag naar. De eerste lesdag vindt plaats bij Broeinest Amsterdam, tijdens de tweede lesdag bezoeken we een showroom van een gerenommeerd lichtfabrikant.
 
Meer weten of benieuwd naar de lichtopleiding Zakelijke Projecten? Klik hier voor meer info. 

Amsterdam

17/09/2019

Creating Acoustics x AMB @ EHV

14:30 - 17:00

Op dinsdag 17 september organiseren we in samenwerking met partner Akoestiek Montage Brabant een akoestische workshop in Broeinest EHV. Allereerst neemt Joris Luijten, akoestisch specialist, ons mee in de wereld van geluid. Wat doet geluid als reactie op bepaalde materialen? Hoe beïnvloed je de akoestiek in een ruimte en welke technische aspecten komen hierbij kijken?

Hierna stelt Martijn Buijtels, eigenaar van AMB, jullie voor aan een nieuwe fabrikant; Forte. Binnen het concept van Forte zijn de akoestische oplossingen eindeloos. Door een custom-made programma met een basis collectie, ontworpen door en voor architecten/ontwerpers, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak kennis met de wereld van high-end akoestisch design. Om alle ideeën direct in de praktijk te brengen, volgt een workshop ‘Creating Acoustics’. Op basis van de inspiratie, voorbeelden en technische kennis, gaan we de handen uit de mouwen steken en een eigen akoestische oplossing ontwerpen. Denk aan een wandpaneel, lamp of plafondoplossing, afhankelijk van jouw praktijkvoorbeeld of vragen van jouw opdrachtgever of project als uitgangspunt. Tijdens dit ontwerpproces krijg je direct advies en ondersteuning van onze experts. Aan het einde van deze sessie bekijken en toetsen we gezamenlijk de ontwerpen, zodat je voortaan voor ieder project een passende akoestisch oplossing op maat kunt creëren. Als klap op de vuurpijl kiezen de heren ook nog twee ontwerpen die zullen worden opgenomen in de basiscollectie van Forte. Jouw ontwerp kan werkelijk in productie worden genomen, dus zorg dat je fris en fruitig in Broeinest verschijnt. Uiteraard sluiten we de leerzame ochtend af met een heerlijke lunch!


Eindhoven

19/09/2019 - 03/10/2019

Basis cursus SketchUp #5 @ ADAM

10:00 - 13:00

Altijd al Sketch-up willen leren, maar is het er nog nooit van gekomen? Of wil je je geheugen en jouw skills weer eens opfrissen? In Broeinest ADAM leer je in 3 cursusdagen alle essentiële basishandelingen van een ware Sketch-Up Expert! De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?
De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:
• Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up
• Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt
• Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren
• Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp
• Alle tips en tricks van Sketch-Up
• Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up
• Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model
• Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?
De driedaagse cursus vindt plaats op op 19, 26 september en 3 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Broeinest Amsterdam. De prijs is € 390. Uiteraard is koffie en thee inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Amsterdam

19/09/2019

Biophilic Design Workshop x Interface

15:00 - 18:00

Interface Design Lab organiseert op donderdag 19 september de Biophilic Design Workshop in Broeinest RDAM onder leiding van Justine Kontou. Tijdens deze workshop is er aandacht voor de toekomst van werken. Meer rust in ruimtes brengen is hierbij een belangrijk thema.

MELD JE HIER AAN VOOR DEZE WORKSHOP // EVENTBRITE

Rotterdam