Materia Expo | Healthy Materials

Van 1 oktober 2017 tot 22 december 2017 kan je in Broeinest Rotterdam de tentoonstelling ‘Healthy Materials’ bewonderen van Materia. Binnen deze expositie worden er 100 materialen getoond die een positieve invloed hebben op onze gezondheid en leefomgeving en onze kwaliteit van leven verbeteren.

01/10

Zomerhofstraat 71
3032 CK Rotterdam


21/01/2020

Architectenweb netwerkevent: ontwerpen van interieurs tot op het kleinste detail

14:30 - 18:00

Op dinsdagmiddag 21 januari 2020 organiseert Architectenweb een netwerkevent rond interieurs die tot op het kleinste detail zijn ontworpen. Om zo een authentieke beleving te kunnen bieden. Sprekers zijn Studio Modijefsky, Space Encounters en Van Eijk & Van der Lubbe.

De invulling van het vak van interieurarchitect maakt recentelijk nieuwe en spannende ontwikkelingen door. Een jonge generatie ontwerpers slaagt er met succes in om met hun visies en nieuwe ideeën het ontwerpen van interieurs te laden met nieuwe werkwijzen en perspectieven.

Die aanpak kenmerkt zich vooral door het ‘inclusief’ en geïntegreerd willen ontwerpen van architectuur en interieur. Daarbij zetten de aandacht voor en het ontwerpen zich voort tot in de kleinste details.

Dit alomvattend ontwerpen komt voort uit de nadrukkelijke wens om architectuur, (binnen)ruimte en, bijvoorbeeld, meubilair als een coherent geheel te willen behandelen.

Het ontwerp manifesteert zich dus continu en op meerdere schaalniveaus en niet gefragmenteerd of in opeenvolgende stadia. Architectuur, interieurarchitectuur en meubelontwerp lopen bedoeld in elkaar over. Om zo een overtuigende, authentieke beleving te kunnen bieden.

De kracht van deze ontwerpers schuilt verder in hun soms radicale, onverwachte en ontregelende keuzes. Die bovendien worden gecombineerd met een tactiel en historisch bewustzijn van het spanningsveld dat vaker tussen het ontwerpen van architectuur, interieurarchitectuur en vormgeving is ontstaan.

Studio Modijefsky
Studio Modijefsky is in 2009 opgericht door Esther Stam. Ondertussen is het Amsterdamse bureau uitgegroeid tot een internationaal team van zo’n tien ontwerpers. De projecten die het bureau uitvoert variëren van hotels, winkels en bars, tot spa’s. Bij het ontwerpen wordt steeds ontworpen vanuit de gedachte dat gebruikers elk detail van het ontwerp zullen zien, ervaren en aanraken. Er wordt derhalve veel aandacht besteed aan textuur, materialen en andere tactiele prikkels, zoals (dag)licht. Het leidt telkens tot ontwerpen die een nadrukkelijke ruimtelijke ervaring oproepen.

Studio Modijefsky laat zich bij elk ontwerp inspireren en sturen door aanwezige aanknopingspunten. Daardoor is elk ontwerp verbonden met de locatie, gebouw of omgeving. Zo ontstaat, na zorgvuldige analyse en onderzoek, een ontwerp dat het verhaal van een plek weerspiegelt en/of vertaald. Tot recente projecten horen Bar Basquiat in Amsterdam, Foodhallen in Den Haag en het Blauwe Theehuis in Amsterdam.

Space Encounters
Space Encounters is in 2015 opgericht door Stijn de Weerd, Remi Versteeg en de broers Joost en Gijs Baks. Het in Amsterdam gevestigde bureau wil zich met werk en werkwijze bevrijden van dogma van strikte functionaliteit. Daartoe onderzoekt het oude en nieuwe vormen van ruimte en materiaal. Serendipiteit – het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets anders – vindt het bureau cruciaal in dat onderzoek.

Space Encounters pretendeert niet dat architectuur oplossingen biedt, maar erkent wel dat goede architectuur relevant is. De constante zoektocht naar innovatie en verschillende perspectieven wordt uitgedrukt in zowel de praktijk van de moderne technologie als de herwaardering van oude technieken en analoge methoden. In 2017 won het bureau de eerste editie van de Next Step Award voor ‘Nederlands toptalent’ in de architectuur.

Van Eijk & Van der Lubbe
Het ontwerpersduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe vormt de basis van het bureau Van Eijk & Van der Lubbe. Beiden vestigden hun naam als ontwerpers van autonome objecten die vanuit een statement vormgegeven werden. Ontwerpen als ‘Cow Chair’, ‘Bobbin Lace Lamp’ en het ‘Me and my Beretta’-tasje kunnen inmiddels als designklassiekers worden beschouwd.

Het bureau legt zich inmiddels toe op zowel product- en expositieontwerp, als op interieurontwerp. Daarbij is hun neiging om verwarring te scheppen een constante gebleken. Maar Van Eijk & Van der Lubbe bewaken voortdurend de aanwezigheid van betekenis in alle ontwerpen. Naar eigen zeggen zijn ze denkers en doeners die geen uitdaging uit de weg gaan. Het bureau wil zinvolle ontwerpen creëren, én ziel en vorm geven aan elke ruimte of product. Dat gebeurt voor een brede waaier aan opdrachtgevers uit zowel de culturele sector als bedrijven. Het Domstate Zorghotel, waar Van Eijk & Van der Lubbe het interieurontwerp voor maakte en Diederendirrix als architect bij betrokken was, werd tijdens de Architectenweb Awards 2019 bekroond als Zorggebouw van het Jaar 2019.

Tijdens dit Architectenweb netwerkevent zullen drie bureaus aan de hand van drie eigen ontwerpen hun ideeën, visie en gedachten over interieurontwerp tot in het detail nader toelichten. Het event vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 bij Broeinest Amsterdam.

Let op; Dit event zit vol, via architectenweb/eventbrite kunt u u aanmelden voor de reservelijst. Via Broeinest is het niet mogelijk te reserveren.
Klik voor de reservelijst op Eventbrite.

Foto’s:

Thumbnail
Space Encounters – Transito
Copyright: Tintori Giacomo

Onderstaande afbeelding
Studio Modijefsky – Foodhallen Den Haag
Copyright: Maarten Willemstein

Amsterdam

23/01/2020

Material Footprint Workshop @ ADAM

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Geef je dan op voor onze MATERIAL FOOTPRINT workshop. Tipje van de sluier; we laten je niet met het perfecte duurzame materiaal naar huis gaan, maar wel met een hoop andere waardevolle informatie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop? Meld je dan snel aan.

Bekijk hieronder hoe de Material Footprint Workshop in zijn werk gaat:

 


Amsterdam

23/01/2020

Solid Surface Experience x Baars & Bloemhoff @ EHV

16:00 - 19:00

Tijdens de Solid Surface Experience maak je kennis met dit thermovormbare materiaal. De productspecialisten van Baars & Bloemhoff vertellen je alles over de materiaaleigenschappen en de laatste innovaties, en tonen de mooiste projectvoorbeelden. Daarna is het aan jou! Steek zelf je handen uit de mouwen tijdens de interactieve workshop en ervaar hoe je Solid Surface kunt verwerken en thermovormen. Ben jij interieurbouwer of architect en kun je niet wachten om met Solid Surface aan de slag te gaan? Meld je dan snel aan voor deze workshop op donderdag 23 januari 2020 in Broeinest EHV!

WAT IS SOLID SURFACE?
Solid Surface is een thermisch vervormbaar materiaal met circa 75% natuurlijke mineralen en circa 20% acryl als basisingrediënt. Deze speciale samenstelling garandeert enorme ontwerpvrijheid en maakt het mogelijk om driedimensionale, organische vormen te creëren. Door de gesloten poriën is Solid Surface erg hygiënisch en leent het materiaal zich perfect voor toepassingen in zorg-, horeca- en retailprojecten, maar is het ook een populaire keuze voor keukens en badkamers.


Eindhoven

30/01/2020

Decor Days x Baars & Bloemhoff @ ADAM

16:00 - 20:00

Op donderdagmiddag 30 januari zal het eerste Baars & Bloemhoff ‘Decor Days’ event plaatsvinden in Broeinest ADAM en zetten we de productgroepen HPL en Melamine/Spaanplaat in het zonnetje. Welke HPL soorten zijn er? Welke trends en innovaties zijn er op het gebied van HPL en Melamine? Wat voor structuren zijn er verkrijgbaar? Welke lijmsoort kun je het beste gebruiken en welke kantenband is geschikt voor de afwerking?

Abet Laminati, Arpa (Fenix), Finsa, Pfleiderer en Unilin zullen hun noviteiten en bekende toppers presenteren. Daarnaast zal er ook een specialist van Rehau aanwezig zijn om je kennis te laten maken met alle soorten kantenband om jouw platen netjes af te werken en zal Quin Global je laten zien op wat voor manieren HPL het beste te verlijmen is. Kortom, hoe jij als maker/interieurbouwer/ontwerper het proces van plaatmateriaal tot eindproduct het beste kunt laten verlopen om een perfect resultaat te bereiken in jouw project!


Amsterdam

06/02/2020

Material Meet-UP #1 ‘Product Undressed’

14:30 - 17:00

Tijdens onze Material Meet-UP’s inspireren wij jou samen met onze partners een paar keer per jaar op een van onze Broeinest locaties. Elke Meet-UP heeft een eigen en uniek thema met een bijzondere ‘twist’ en verassende invulling. Van lezing tot productpresentaties, en van workshops tot korte demo’s. Leer tijdens deze events meer over materialen, producten en maak kennis met onze partners en ontwikkel je skills.

Voor de eerste Meet-UP met de titel ‘Product Undressed’ zullen we diverse materialen en producten  verder onder de loep nemen en partners aan de tand gaan voelen. Want wat is nou eigenlijk de basis van een bepaald materiaal of product? En hoe steekt het allemaal in elkaar? Wat zijn bijvoorbeeld de bestanddelen van een Marmoleum vloer van Forbo ? Of uit welke onderdelen is een armatuur van Modular opgebouwd? En hoe zit het eigenlijk met een akoestisch spanplafond van Barri&More? Naast de expo over alle materialen en producten zullen er lezingen en interviews plaats vinden zodat jij extra kennis kan vergaren.

Er zullen twee korte lezingen worden gegeven door:
+ Anne Wagemaker; over de kleur- en productontwikkeling van Marmoleum
+ Sarah Schiffer; over de door haar ontworpen SETT CE bank voor Gispen

Hierna zullen de partners je laten zien en vertellen waar hun producten en materialen uit bestaan  tijdens de expo – uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. 

Deelnemende partners:
+ Baars & Bloemhoff
+ Barri&More
+ Forbo
+ Gispen
+ Modular
+ Wiesner-Hager
+ Van Besouw

 


Amsterdam

07/02/2020

Material Meet-UP #1 ‘Connect’

09:00 - 11:30

Tijdens onze Material Meet-UP’s inspireren wij jou samen met onze partners een paar keer per jaar op een van onze Broeinest locaties. Elke Meet-UP heeft een eigen en uniek thema met een bijzondere ‘twist’ en verassende invulling. Van lezing tot productpresentaties, en van workshops tot korte demo’s. Leer tijdens deze events meer over materialen, producten en maak kennis met onze partners en ontwikkel je skills.

Tijdens de Material Meet-Up#1 ‘Connect’ willen we graag de letterlijke en figuurlijke mogelijkheden van verbindingen uitlichten. Hoe werkt de verbinding als constructief detail en hoe borduren we voort op een netwerk van connections? Samen met onze partners zoeken we het spanningsveld op waar materialen elkaar kruisen en ontwerpers samenkomen.

Voor dit thema hebben we de mannen van StudentDesign uitgenodigd om deze inspirerende ochtend met een verrassende lezing af te trappen. Daarna is het podium van onze partners, om met een mini workshop, presentatie of demonstratie hun producten en creatieve denk- en werkwijzen te delen. Afsluitend is bij het genot van een ‘petit dejeuner’ de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en opent aansluitend OBJECT ROTTERDAM haar deuren in het karakteristieke HAKA gebouw.

In samenwerking met:
Baars & Bloemhoff, Bolon,  Drentea, Forbo Flooring Systems, Intercodam, Kvadrat, Modular Lighting Instruments.

Geïnteresseerd geraakt? Schrijf je dan hieronder direct in.


Rotterdam

03/03/2020

Material Meet-UP #1 'Flexible Design'

14:30 - 17:00

Tijdens onze Material Meet-UP’s inspireren wij jou samen met onze partners een paar keer per jaar op een van onze Broeinest locaties. Elke Meet-UP heeft een eigen en uniek thema met een bijzondere ‘twist’ en verassende invulling. Van lezing tot productpresentaties, en van workshops tot korte demo’s. Leer tijdens deze events meer over materialen, producten en maak kennis met onze partners en ontwikkel je skills.

Wij zijn nog hard aan het brainstormen op een bijzonder en interessant programma. Dit zal snel online komen, maar uiteraard kan je je alvast inschrijven!


Eindhoven

02/04/2020

BROEINEST BIG: Patterns in Design

13:00 - 17:30

Patronen zijn overal, soms onopvallend en andere keren duidelijk zichtbaar. We komen ze tegen in zowel onze natuurlijke als onze gebouwde omgeving, ze wijzen ons de weg, beschermen ons en bieden ons houvast. Tijdens ons Broeinest BIG event in RDAM verdiepen we ons in de patronen en gaan we verder dan de huidige opvattingen.

Meer informatie en sprekers volgt snel.
Dit wil je zeker weten niet missen dus je kan je alvast aanmelden!


Rotterdam

02/04/2020

Material Footprint Workshop @EHV

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Geef je dan op voor onze MATERIAL FOOTPRINT workshop. Tipje van de sluier; we laten je niet met het perfecte duurzame materiaal naar huis gaan, maar wel met een hoop andere waardevolle informatie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop? Meld je dan snel aan.

 


Eindhoven

12/05/2020

Material Footprint Workshop @RDAM

15:00 - 17:00

Wat zijn duurzame materialen en welke duurzame materialen zijn er eigenlijk? En wat vind jij belangrijk binnen het thema duurzaamheid, maar vooral; wat past bij jouw ontwerp identiteit? Tijdens deze door onszelf ontwikkelde workshop behandelen en brainstormen we over de onderdelen van duurzaamheid en belichten we verschillende visies en elementen van duurzaamheid.

Dus ben je ook altijd op zoek naar duurzame materialen maar zien jij en je team door de bomen het bos niet meer? Geef je dan op voor onze MATERIAL FOOTPRINT workshop. Tipje van de sluier; we laten je niet met het perfecte duurzame materiaal naar huis gaan, maar wel met een hoop andere waardevolle informatie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of interesse in het volgen van deze workshop? Meld je dan snel aan.

 


Rotterdam