Let’s go circular – Ceramic

Workshop
08/11

Informatie

Zomerhofstraat 71, Rotterdam
Datum: 8 november 2022
Tijd: 09:30 tot 12:30

Deelnemende partners

Onze Partner Agrob Buchtal biedt je i.s.m. Broeinest de gelegenheid om tijdens dit event kennis te maken met de mogelijkheden van circulair keramiek. Studio Lotte Douwes en Studio Christine Jetten komen vertellen over hun ervaring met het circulaire proces. Het belooft een inspirerende ochtend te worden vanuit twee verschillende perspectieven én je gaat zelf aan de slag tijdens de workshop.

Studio Lotte Douwes is een designstudio met een sterke focus op hoogwaardige porselein ontwerpen en circulaire productiemethoden. Studio Lotte Douwes onderzoekt en experimenteert met het circulair gebruik van grondstoffen en alle soorten keramisch afval, waaronder hoog gestookte scherven. Hieruit is onder andere haar Circular Collection ontstaan, een circulair servies gemaakt van keramische reststromen.

Studio Christine Jetten is een van de pioniers op het gebied van geglazuurd keramiek op maat. In de afgelopen twintig jaar bouwde Studio Christine Jetten samen met architecten mee aan beeldbepalende en internationale moderne architectuur. En het einde is nog lang niet in zicht. Christine Jetten: ‘Er ligt een wereld open voor dit even oude als innovatieve materiaal.’

Workshop
Al duizenden jaren worden de mooiste ontwerpen gemaakt van keramiek. Iedereen heeft er wel iets van in huis, maar weinig weten hoe het nou eigenlijk wordt gemaakt of wat je ermee kan doen als het stuk gaat.

Tijdens de workshop laat Lotte zien welke soorten keramiek er zijn en neemt je mee in de verschillende productiemethoden. Je krijgt uitleg over grondstoffen en het afval wat ontstaat tijdens de productie met keramiek. Daarna ga je zelf aan de slag met het (afval)materiaal en het gieten van een eigen product!

Na afloop van de workshop neemt Lotte jouw product mee, waarna het geglazuurd en gestookt wordt. Daarna kun je het ophalen bij Broeinest RDAM!

Programma
09:30 – Ontvangst met koffie/thee
09:45 – Presentatie Studio Lotte Douwes
10:15 – Presentatie Studio Christine Jetten
10:45 – Workshop klei gieten
12:00 – Netwerkmogelijkheid
12:30 – Einde workshop

 

Bij onverwachte verhindering wordt het erg op prijs gesteld als dit uiterlijk 48 uur van tevoren word gemeld.