Interface Breakfast session met Michael Pawlyn

Lezing
21/03
-
21/03

Informatie

Datum: 21 maart 2022 t/m 21 maart 2022
Tijd: 09:00 tot 11:30

Deelnemende partners

Wat is er nodig om het evenwicht op onze planeet te herstellen zodat toekomstige generaties kunnen overleven? Kunnen we klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit omkeren? Regeneratief design draagt bij aan het omkeren van de schade die de mens heeft aangebracht aan de natuur. Regeneratief (herstellend) design gaat daarmee nog een stap verder dan duurzaam bouwen en richt zich op ontwerpen met een positieve, herstellende impact. Deze visie laat ons opnieuw naar onze ontwerpprincipes, gebouwen, steden en economie kijken, en sluit aan bij de Climate Take Back-missie van Interface om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Dit uit zich in een langdurige samenwerking in de vorm van kennisuitwisseling en de goed beluisterde podcast Flourish Systems Change (UK).

Michael Pawlyn is regeneratief architect én klimaatoptimist. In 2007 richtte hij Exploration op, een ontwerp-, innovatie- en strategiebedrijf dat zich richt op biomimicry. Hij heeft een reputatie opgebouwd als voorloper in regeneratief ontwerp en de circulaire economie. Hij houdt zich bezig met vragen als: “Hoe kunnen we in het ontwerpproces samenwerken met de natuur?” en “Hoe kunnen we design een onderdeel laten zijn van de natuur?”. Pawlyn heeft internationaal vele lezingen gegeven en was in 2011 één van de weinige architecten met een toespraak op TED.com, die inmiddels meer dan 1.8 miljoen keer is bekeken. Zijn boek Biomimicry in Architecture is de bestverkochte titel van de uitgeverij.

Tijdens deze ontbijtsessie in Broeinest gaat duurzaamheidsmanager van Interface Janneke Leenaars in gesprek met Michael Pawlyn en deelt hij inzichten uit zijn nieuwe boek Flourish, Design paradigms for our planetary emergency.Inspirerende voorbeelden van hoe design kan leren van de natuur, langetermijndenken en verandering van het systeem komen aan bod. Als we onze mindset verschuiven naar één waar de mens onderdeel is van de natuur, kunnen we ons aanpassen aan elkaar en gaan we samen een florerende toekomst tegemoet.

Let op; Slechts enkele plaatsen beschikbaar en alleen toegang na bevestiging. RSVP via marketing.benelux@interface.com