Driven by Design – side event ARCHITECT@WORK

Lezing
15/09

Informatie

Zomerhofstraat 71, Rotterdam
Datum: 15 september 2022
Tijd: 10:00 tot 13:00

Voorafgaand aan de beurs ARCHITECT@WORK organiseert Broeinest RDAM een lunchsessie met als thema ‘Driven by Design’.

Goed ontwerpdenken is tegenwoordig overal. ‘Driven by Design’ is een benadering van zaken die alles als een ontwerp beschouwt.

Studio Truly Truly zal een inspirerende lezing geven over de manier waarop zij werken. Hoe een ontwerp wordt ervaren, is namelijk cruciaal voor de kern van hun werk. De studio gebruikt kunst als een manier om de grenzen voor zichzelf en voor anderen te verleggen. Ze hebben een groeiende interesse om toekomstige meubeltypologieën te onderzoeken, en daarbij vraagvorm in relatie tot functie.

Tijdens de speeddates kom je erachter wat Leolux, Modular, Viltr, Agrob Buchtal en IVC met elkaar gemeen hebben als het gaat om Design Thinking. Zij zullen elk de kracht van design onderstrepen als katalysator van verandering en vernieuwing.

Programma
10:00 – Driven by Design door Studio Truly Truly
11:00 – Design Speed Dates met Agrob Buchtal//IVC//Modular//Leolux//Viltr
12:00 – Healthy lunch, met een goedgevulde maag door naar de beurs ARCHITECT@WORK

Agrob Buchtal

Keramiek van Agrob Buchtal maakt niet alleen indruk door uitstekende functionaliteit en duurzaamheid, maar ook door unieke esthetiek: individueel modulaire formaten, vormen en permanent lichtechte kleuren creëren holistische werelden met keramische systemen die binnen- en buitenruimtes verbinden en waarin je je gewoon goed voelt. Collecties worden samen met bekende architecten en ontwerpers ontwikkeld. De focus ligt op technologie, innovatie en duurzaamheid. Omdat de toekomst gebaseerd is op ecologisch design.

Viltr

Met Viltr streven we ernaar om PET-vilt op een mooiere, meer uitgesproken en op andere manieren te gebruiken. We verbeteren de akoestiek, maar daarin is design altijd leidend. De tijd van saaie kantoren, vergaderruimtes of lobby’s is voorbij. Wij maken aangename ruimtes waar het prettig werken is.

Modular

Modular Lighting Instruments has been rewriting the rules for architectural lighting since 1980. It’s in our DNA. We are renowned for innovative technology. Our outspoken bold and quirky designs. Our gutsy, creative and some might say “eccentric” campaigns. We don’t think like any other lighting company. We don’t act like any other lighting company. We are always pushing forwards. How can a light fixture be better? Smarter? More beautiful? We are restless. Curious. And never ever satisfied.

IVC

Design freely, dat is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Origin 55 en Origin 70 collecties. Beide vloerencollecties, vallend binnen de productgroep van luxe vinyltegels, zijn zodanig ontworpen dat ze zich qua dessin, formaat en dikte perfect laten combineren met de tapijttegels van IVC Commercial. En met haar tapijttegelcollectie onderscheidt IVC Commercial zich weer door de uitgebreide Mix & Match mogelijkheden tussen de collecties onderling. Kortom, qua vrijheid van design zit je goed bij IVC Commercial.

Leolux 

Ontwerpkeuzes zijn bepalend voor kwaliteit en uitstraling van een merk. Voor de Leolux-collectie, die aan de basis ligt van het projectmerk LX, zijn de keuzes van artdirectors Studio Truly Truly leidend. ‘Heritage’, kwaliteit en vakmanschap staan in hun visie centraal. Cruciaal is ook de selectie van de juiste externe designers, omdat deze professionals, in de optiek van de Leolux Furniture Group, zorgen voor de broodnodige diversiteit en kwaliteit.