Driven by Design event

Lezing
15/09

Informatie

Zomerhofstraat 71, Rotterdam
Datum: 15 september 2022
Tijd: 10:00 tot 13:00

Deelnemende partners

Op donderdag 15 september organiseert Broeinest RDAM een lunchsessie met als thema ‘Driven by Design’.

Design is meer dan een esthetisch jasje. Het is een continue drive naar vernieuwing en innovatie. Het is het onderste uit de kan willen halen en het beste in een product, voorwerp, ruimte, bedrijf of zelfs mens naar boven halen.

Tijdens Driven by Design nemen onze Partners je mee in hun zoektocht en tonen hoe ze zowel op esthetisch gebied als in hun bedrijfsvoering altijd op zoek zijn naar vernieuwing.

Studio Truly Truly, art directors van Leolux LX, zal een inspirerende lezing geven over de manier waarop zij werken. Hoe een ontwerp wordt ervaren, is namelijk cruciaal voor de kern van hun werk. De studio gebruikt kunst als een manier om de grenzen voor zichzelf en voor anderen te verleggen. Ze hebben een groeiende interesse om toekomstige meubeltypologieën te onderzoeken, en ondervragen hierbij de vorm in relatie tot functie.

Naast de lezing kom je er tijdens de Design Speed Dates achter wat Leolux, Modular, Viltr, Agrob Buchtal en IVC met elkaar gemeen hebben als het gaat om Design Thinking.

Programma
09:30 – Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
10:00 – Driven by Design door Kate Booy van Studio Truly Truly
11:00 –  Design Speed Dates met Agrob Buchtal // IVC // Modular // Leolux // Viltr
12:00 – Healthy lunch

Agrob Buchtal

Keramiek van Agrob Buchtal maakt niet alleen indruk door uitstekende functionaliteit en duurzaamheid, maar ook door unieke esthetiek: individueel modulaire formaten, vormen en permanent lichtechte kleuren creëren holistische werelden met keramische systemen die binnen- en buitenruimtes verbinden en waarin je je gewoon goed voelt. Collecties worden samen met bekende architecten en ontwerpers ontwikkeld. De focus ligt op technologie, innovatie en duurzaamheid. Omdat de toekomst gebaseerd is op ecologisch design.

Viltr

Met Viltr streven we ernaar om PET-vilt op een mooiere, meer uitgesproken en op andere manieren te gebruiken. We verbeteren de akoestiek, maar daarin is design altijd leidend. De tijd van saaie kantoren, vergaderruimtes of lobby’s is voorbij. Wij maken aangename ruimtes waar het prettig werken is.

Modular

Gedurfde architecturale verlichting, bijzondere campagnes, spraakmakende ontwerpen en innovatieve technologie – Dat is Modular Lighting Instruments. Sinds 1980 is Modular trendsetter op het vlak van architecturale verlichting en veel van de bekroonde designs zijn iconisch geworden in de licht sector.
De eigenzinnige designs hebben een ding gemeen: bij het ontwerp gaat het erom één design te creëren met verschillende toepassingen – een familie maken van armaturen. Op de achtergrond is Modular zelf ook altijd bezig met ontwikkelingen. Hoe kunnen ze een armatuur beter maken? Intelligenter? Mooier? Ze zitten niet stil en zijn enorm servicegericht. 

IVC

Design freely, dat is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe Origin 55 en Origin 70 collecties. Beide vloerencollecties, vallend binnen de productgroep van luxe vinyltegels, zijn zodanig ontworpen dat ze zich qua dessin, formaat en dikte perfect laten combineren met de tapijttegels van IVC Commercial. En met haar tapijttegelcollectie onderscheidt IVC Commercial zich weer door de uitgebreide Mix & Match mogelijkheden tussen de collecties onderling. Kortom, qua vrijheid van design zit je goed bij IVC Commercial.

Leolux 

Ontwerpkeuzes zijn bepalend voor kwaliteit en uitstraling van een merk. Voor de Leolux-collectie, die aan de basis ligt van het projectmerk LX, zijn de keuzes van artdirectors Studio Truly Truly leidend. ‘Heritage’, kwaliteit en vakmanschap staan in hun visie centraal. Cruciaal is ook de selectie van de juiste externe designers, omdat deze professionals, in de optiek van de Leolux Furniture Group, zorgen voor de broodnodige diversiteit en kwaliteit.