DDW Deep Design Tours #5

Informatie

Tijd: 09:30 tot 13:00

28/10 – Eindhoven de Makersstad

Vol // Reservelijst beschikbaar

Ontdekken, innoveren en maken. Het zit in het DNA van de stad Eindhoven. De Philips historie heeft als een katalysator gewerkt en de mentaliteit van het zelf kunnen, moeten en willen doen is niet vergaan. In Eindhoven vind je talloze gebieden, ateliers en werkplaatsen waar écht gemaakt wordt. Op ambachtelijke wijze, met de hand of gereedschap, of juist heel innovatief met dank aan nieuwe technologieën en automatiseringen. Tijdens deze tour laat Janou zien waarom ze zo van de Makersstad Eindhoven en haar mentaliteit houdt!

Waarom wil je hierbij zijn?
Door te begrijpen hoe iets gemaakt wordt, welke technieken en skills er nodig zijn, ga je een product pas echt kunnen waarderen. In een wereld waar alles super snel nagemaakt kan worden is het proces de onderscheiden factor ten opzichte van het product. Tijdens deze tour gaan we langs diverse werkplaatsen, laten we de makers aan het woord en krijgen we inzicht in hun processen!

Janou Bonnie
Als Coördinator van Broeinest heb ik in 2014 aan de wieg gestaan van Broeinest en de stad Eindhoven opnieuw leren kennen. Al jaren gefascineerd door design en materialen heb ik dankzij Broeinest veel meer inzicht gekregen in de processen die naar eindresultaten leiden. Door mijn nieuwsgierige aard wil ik altijd weten hoe iets tot stand komt en wat er nog meer mogelijk is. Naast een professionele interesse ben ik ook in mijn vrije tijd gaan maken en maak ik graag mijn handen vies met klei.

Programma
09:15 – Ontvangst met ontbijt uit het vuistje
09:30 – Aftrap door Spin in ’t Nest
10:00 – Vertrek Deep Design Tour
13:00 – Terugkomst Broeinest EHV met lunch

Is dit event vol? Meld je dan aan voor de reservelijst. Stuur hiervoor een mail naar info@broeinest.nl met als onderwerp ‘Eindhoven de Makersstad | 28/10’.

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, dan kan je je afmelden door een e-mail te sturen naar info@broeinest.nl. Dit kan tot 21 oktober kosteloos, daarna zijn wij genoodzaakt om €75,- in rekening te brengen. Dit geldt zowel voor annuleringen na 21 oktober als een no show.