Broeinest Event #1 – Concreet Circulair

Lezing

Tijdens dit Broeinest Event verdiepen we ons in het complexe vraagstuk van circulair ontwerpen. Dit heeft namelijk steeds meer een bepalende invloed op de verscheidene ontwerpbeslissingen die een interieurarchitect moet maken. Het is cruciaal om bij het streven naar een circulair interieur de gepaste vragen te stellen op de juiste momenten tijdens het gehele ontwerpproces.

Het gaat verder dan het zoeken naar de juiste materialen en losstaande producten. Ook de ruimtelijke omgeving én de niet-tastbare diensten moeten opgenomen worden in het circulaire gedachtegoed.

Maar waar begin je dan in je ontwerpproces? Het voelt soms als een hele grote stap, maar concreet gemaakt kun je het al heel veel stappen zetten. Wij geven de inzichten en principes van circulariteit.

Tijdens de Best Practices Fair staan onze Partners, Baars & Bloemhoff, Forbo, New Horizon, The Good Plastic Company, Vepa en 2tec2 voor je klaar om je bij te praten over hun circulaire materialen en producten.

Waarom?
(1) om aandacht te vragen voor verschillende circulaire ontwerpprincipes

(2) om te inspireren met best-practices

(3) om te verbinden met potentiële nieuwe Partners voor een optimale circulaire waardeketen

Over de sprekers
Gertjan de Kam is Head Development en Design binnen Vepa. Hij vertelt je alles over de stappen die zij nemen om een project circulair in te richten.
Riekie Brokking is Interieur Architect bij DoepelsStrijkers en neemt je mee in de circulaire ontwerpmethodes van ‘Circl’ en ‘Prooff’. Twee toonaangevend projecten die zij hebben gerealiseerd.
Eric Peters is directeur van Superuse en benadrukt het belang van het bestaande materiaal en de invloed hiervan op het ontwerp.

Programma
09:30 – Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers
09.55 – Welkom bij Broeinest. Door Martine Benjamins, Broeinest RDAM
10:00 – Circulair ontwerp: van product tot volledige inrichting. De ontwerpprincipes van Vepa. Door Gert Jan de Kam, Vepa
10:30 – Hoe pas je circulariteit toe in (interieur) architectuur. Door Riekie Brokking, DoepelStrijkers
11:00 – Korte pauze
11.15 – Listen to the Material. Door Eric Peters, Superuse
11.45 – Best Practices fair met Broeinest Partners
12.45 – Einde, je gaat de deur uit met een enorme bak informatie om direct toe te passen in je volgende interieurproject