Basis cursus Sketch-Up @ EHV #1

De eerste series op onze RDAM locatie zaten binnen no time vol, dus pakken we in 2019 lekker door en verzorgen we Sketch Up workshops op alle locaties. Op 10, 17 en 24 januari kun je in Broeinest EHV terecht voor een basis cursus Sketch-Up. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst van Studio Jet. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest EHV  te mogen organiseren.

Benieuwd? Lees hier voor alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Eindhoven te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Amsterdam en Rotterdam!

+ Klik hier voor meer info over de cursus in Broeinest ADAM
+ Klik hier voor meer info over de cursus in Broeinest RDAM

10/01

Torenallee 45
5617 BA Eindhoven


VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die graag mooie en professionele 3D tekeningen willen maken om opdrachtgevers te overtuigen en het eindresultaat beter visueel te presenteren.

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

De cursus wordt gegeven aan een kleine groep, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen, zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren. Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en individueel oefenen. Na afloop van de cursus weet je:

• Wat de mogelijkheden zijn van Sketch-Up

• Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt

• Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren

• Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp

• Alle tips en tricks van Sketch-Up

• Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in Sketch-Up

• Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model

• Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.

WANNEER EN WAT KOST HET?

Op 10, 17 en 24 januari van 10:00 tot 13:00 uur in Broeinest EHV (Torenallee 45). Uiteraard is koffie en thee inbegrepen :-)

Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €25,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )

Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

19/10/2019 - 27/10/2019

Dutch Design Week 2019

Hele dag

Van 19 t/m 27 oktober vindt het grootste design evenement van Nederland weer plaats in Eindhoven; Dutch Design Week. Onze materialenbibliotheek in EHV zal voor het 5e jaar op rij omgetoverd worden tot een van de hotspots van Strijp-s.

Meer info volgt snel.

Eindhoven

21/10/2019 - 23/10/2019

Broeinest x NCS Colour workshop: kleurontwerp – nu en in de toekomst

09:00 - 10:00

Tijdens de Dutch Design Week presenteren we in Broeinest EHV hoe NCS (Natural Colour System) jouw creatieve werk kan ondersteunen in het bepalen van de juiste kleuren en kleurcombinaties voor jouw interieurprojecten. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de NCS colourpin; een handige fysieke tool waarmee je leert hoe je de kleuren van elementen, het kleurbereik en kleurcombinaties kan definiëren. Dit helpt je in het realiseren van een op maat gemaakt ontwerp.

De workshops vinden plaats op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 oktober van 09.00 tot 10.00 uur en is Engelstalig. Het is de perfecte start van je DDW-dag. Na de workshop opent om 10.00 uur de expo ‘BELOW THE SURFACE’ in Broeinest door partners Baars & Bloemhoff, Drentea, IVC en AMB, vervolgens kun je het bruisende Strijp-S gebied verder verkennen.

Wil jij alles te weten komen over NCS? Meld je dan snel aan voor een van de workshops via deze link:

AANMELDEN WORKSHOP MAANDAG 21 OKTOBER

AANMELDEN WORKSHOP DINSDAG 22 OKTOBER

AANMELDEN WORKSHOP WOENSDAG 23 OKTOBER

Eindhoven

04/11/2019 - 18/11/2019

Interior Sketch - Module 1 Plattegrondtekenen #1 @ ADAM

09:30 - 12:30

In November organiseert Olga Adler van InteriorSketch in Broeinest ADAM een cursus handmatig interieurtekenen. Hierna kan je zonder standaard computerprogramma’s uit de losse pols sfeerschetsen maken van jouw persoonlijke voorgestelde interieur of meubel.

Module 1 – Plattegrondtekenen
Tijdens deze module krijg je een goed beeld van de ruimte en de mogelijke indeling. Voor de handmatige tekeningen van een plattegrond zal er in worden gegaan op kenmerkende details, zoals schaaltekenen, maten en verhoudingen en de betekenis van lijnen en arceringen. Ook leer je met specifieke materialen als fineliners, kwasten, markers en bijbehorend markerpapier.
Na deze module Plattegrondtekenen kan je ook door met Module 2 – Perspectieftekenen.

Voor wie? 
Deze cursus is voor elke interieurprofessional geschikt, of je nu binnenhuisarchitect, interieurspecialist of meubelontwerper bent.

Wanneer?
De cursus bestaat uit 3 dagdelen op maandagochtend 4, 11, 18 november van 9.30-12.30 uur. Daarnaast krijg je 4 uur huiswerkbelasting, een werkboek en video-ondersteuning tijdens de les. Kosten voor deze module bedragen 378,- euro.

Over InteriorSketch

Olga Adler is oprichter van InteriorSketch. Zij is al bijna 10 jaar succesvol in Nederland als grafisch vormgever, illustrator en docent. Haar sfeerimpressies worden gebruikt door architecten, meubelmakers, interieurstylisten. Als docent brengt Olga haar ervaringen met veel voorbeelden over op haar studenten: leren kijken naar vormen, texturen en de werking van licht en schaduw. En passant deelt ze met gevarieerde oefeningen en persoonlijke aanwijzingen ook de tips en tricks om te tekenen.

Meer weten over hoe zoiets in zijn werk gaat? Kijk dan het filmpje hieronder ga naar de website van InteriorSketchop of schrijf je direct in

Amsterdam

05/11/2019

LayOut cursus #1 @ ADAM

10:00 - 16:00

Werk jij al een tijdje met Sketchup Pro en wil je nog meer de diepte in? Dan is deze cursus wat voor jou. Van een Sketchup professional leer je meer over LayOut; Je komt meer te weten over het maken van presentaties en werktekeningen, maar ook het het werken met verschillende lagen, scenes en schaduwen waardoor je de uitgebreide mogelijkheden ontdekt.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?
Voor interieurontwerpers, stylisten, architecten, tuinarchitecten, meubelmakers of makelaars die al met Sketchup Pro werken en een volgende professionele presentatie-slag willen maken!

WAT GA JE LEREN TIJDENS DEZE CURSUS?
Je gaat leren hoe je mooie en professionele presentaties en/of werktekeningen kan maken met LayOut. De mogelijkheden van het programma LayOut zijn oneindig! Je leert hoe je een goede voorbereiding doet in Sketchup. Een goede voorbereiding in Sketchup is het halve werk in LayOut. Je leert hoe je moet werken met lagen, stijlen, schaduw en het maken van Scenes. Daarnaast de vele mogelijkheden in LayOut zoals: op schaal printen, teksten en maatlijnen toevoegen en geheel naar wens instellen, moodboard maken, een stempel toevoegen, werktekening maken en nog veel meer.

WANNEER EN WAT KOST HET?
Dinsdag 5 november van 10 tot 16 uur in Broeinest Amsterdam.De prijs is € 260. Uiteraard is koffie, thee en de lunch inbegrepen 🙂 Bring your own laptop. Indien je niet in het bezit bent van een laptop, kan je deze huren tijdens de cursus voor €10,-* Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. (prijzen zijn excl. btw )Wil jij meer weten en je direct aanmelden? Lees hier dan snel verder. Wacht niet te lang, want de cursussen zijn altijd snel vol!

Note: Voor deze cursus heb je de licentie van Sketchup Pro nodig!

Amsterdam

05/11/2019

Material Meet Up #3 Protect @ RDAM

15:00 - 17:00

Tijdens de derde Material Meet Up zoomen we samen met onze partner Kvadrat in op hoe materialen ons kunnen beschermen. Voor deze sessie nodigen zij Verosol uit, specialist op het gebied van zonwering en marktleider in reflectieve textielen. In deze Meet Up tonen zij dan ook hoe het materiaal beschermt tegen de elementen en hoe je als ontwerper om gaat met thema klimaatbeheersing in een gebouw. Deze material meet up is een interactieve sessie.


Rotterdam

07/11/2019 - 21/11/2019

Basis cursus SketchUp #9 @ RDAM

10:00 - 13:00

Ben jij als ontwerper, interieurarchitect of interieurbouwer naar verdieping? Dan is wellicht een basis cursus Sketch-Up iets voor jou? Deze cursus kan je volgen op al onze locaties. In November o.a. in Broeinest RDAM. Deze cursus wordt gegeven door Marian van Olst. Met ruim 18 jaar ervaring in het vak als interieurontwerper en schrijfster van het veel gebruikte boek “3D tekenen met Google Sketch-Up” is zij één van de beste Sketch-Up docenten van Nederland. Wij zijn dan ook heel blij om samen met Marian deze workshop in Broeinest RDAM te mogen organiseren. Deze driedaagse cursus vindt plaats op 7, 14 en 21 november van 10.00 tot 13.00 uur in Broeinest RDAM!

Benieuwd? Lees hier voor alle ins en outs en meld jezelf aan!

Is Rotterdam te ver weg? Deze workshop wordt ook gegeven op onze Broeinest locaties in Eindhoven en Amsterdam! Hou hiervoor onze agenda in de gaten.

Rotterdam

07/11/2019

Modular Lighting Session Plus #1 ADAM

10:00 - 14:00

Na de eerdere Lighting sessions in Broeinest ADAM zal Modular Lighting Instruments wederom gaan inzoomen op alles wat met licht te maken heeft. Deze Lighting Session Plus gaat de diepte in en zal nog meer de focus leggen op omgeving en licht. Daarom is voor deze sessies enige ervaring met licht dan ook vereist, mocht je eerder een sessie met Modular in Broeinest hebben gevolgd – dan is dit een prima aanvulling!

Samen met een select gezelschap collega (interieur)architecten bespreken we verschillende interieurplannen, denk aan kantoren, retail, horeca,  waar functioneel licht toegepast moet worden en zoeken we gezamenlijk naar het juiste lichtplan. Natuurlijk nemen we ook nog de laatste innovaties door van Modular en zullen we afsluiten met een lunch.

Deze lichtcursus voor gevorderden zullen we geven op twee data:
+ Donderdag 7 november – 10:00 – 14:00
+ Dinsdag 19 November – 10:00 – 14:00

N.B.:Deze trainingen zullen plaatsvinden bij een minimale deelname van 5 personen, er is plaats voor 8 deelnemers. Inschrijven is verplicht. 


Amsterdam

08/11/2019 - 22/11/2019

Basis cursus SketchUp #3 @ EHV

10:00 - 13:00

Altijd al Sketch-up willen leren, maar is het er nog nooit van gekomen? Of wil je je geheugen en jouw skills weer eens opfrissen? In Broeinest EHV leer je in 3 cursusdagen alle essentiële basishandelingen van een ware Sketch-Up expert: Marian van Olst van Sketchup Plaza! De cursus is opgebouwd in stappen, zodat je herkent waarom en waar het gereedschap zich bevindt en waar het voor dient. Er worden tips & tricks gedeeld over hoe je snel en constructief je tekening kunt opbouwen. Een duidelijke handleiding en de online video’s maken het nóg gemakkelijker om de materie onder de knie te krijgen!

De driedaagse cursus vindt plaats op op 8, 15 en 22 november van 10.00 tot 13.00 uur. Wil jij aansluiten bij deze cursus? Meld je hier dan snel aan, want we hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar! Lees hier meer over de inhoud en het verloop van de cursusdagen.

Eindhoven

12/11/2019

Broeinest Lunch Meet-Up #2 @ ADAM

12:00 - 14:45

Elke tweede dinsdag van de maand zal er met een kleine groep een Lunch Meet-Up worden georganiseerd in Broeinest ADAM. Je zal worden verwelkomt met een lekkere lunch waarna onze Spin in ’t Nest je informeert over Broeinest en partners in het zonnetje zetten. 

Zin in een lunch buiten de deur en wat materiaal kennis op doen? Kom dan naar Broeinest ADAM.  Zowel (interieur)architect, bouwer, ontwerper of stylist is van harte welkom. We starten om 12:00 en ronden af rond 14:45.

Registreren is noodzakelijk omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.


Amsterdam

19/11/2019

Modular Lighting Session Plus #2 ADAM

10:00 - 14:00

Na de eerdere Lighting sessions in Broeinest ADAM zal Modular Lighting Instruments wederom gaan inzoomen op alles wat met licht te maken heeft. Deze Lighting Session Plus gaat de diepte in en zal nog meer de focus leggen op omgeving en licht. Daarom is voor deze sessies enige ervaring met licht dan ook vereist, mocht je eerder een sessie met Modular in Broeinest hebben gevolgd – dan is dit een prima aanvulling!

Samen met een select gezelschap collega (interieur)architecten bespreken we verschillende interieurplannen, denk aan kantoren, retail, horeca,  waar functioneel licht toegepast moet worden en zoeken we gezamenlijk naar het juiste lichtplan. Natuurlijk nemen we ook nog de laatste innovaties door van Modular en zullen we afsluiten met een lunch.

Deze lichtcursus voor gevorderden zal worden gegeven op: 
+ Dinsdag 19 November – 10:00 – 14:00

N.B.:Deze trainingen zullen plaatsvinden bij een minimale deelname van 5 personen, er is plaats voor 8 deelnemers. Inschrijven is verplicht. 


Amsterdam