Architectenweb netwerkevent: ontwerpen van interieurs tot op het kleinste detail

Op dinsdagmiddag 21 januari 2020 organiseert Architectenweb een netwerkevent rond interieurs die tot op het kleinste detail zijn ontworpen. Om zo een authentieke beleving te kunnen bieden. Sprekers zijn Studio Modijefsky, Space Encounters en Van Eijk & Van der Lubbe.

De invulling van het vak van interieurarchitect maakt recentelijk nieuwe en spannende ontwikkelingen door. Een jonge generatie ontwerpers slaagt er met succes in om met hun visies en nieuwe ideeën het ontwerpen van interieurs te laden met nieuwe werkwijzen en perspectieven.

Die aanpak kenmerkt zich vooral door het ‘inclusief’ en geïntegreerd willen ontwerpen van architectuur en interieur. Daarbij zetten de aandacht voor en het ontwerpen zich voort tot in de kleinste details.

Dit alomvattend ontwerpen komt voort uit de nadrukkelijke wens om architectuur, (binnen)ruimte en, bijvoorbeeld, meubilair als een coherent geheel te willen behandelen.

Het ontwerp manifesteert zich dus continu en op meerdere schaalniveaus en niet gefragmenteerd of in opeenvolgende stadia. Architectuur, interieurarchitectuur en meubelontwerp lopen bedoeld in elkaar over. Om zo een overtuigende, authentieke beleving te kunnen bieden.

De kracht van deze ontwerpers schuilt verder in hun soms radicale, onverwachte en ontregelende keuzes. Die bovendien worden gecombineerd met een tactiel en historisch bewustzijn van het spanningsveld dat vaker tussen het ontwerpen van architectuur, interieurarchitectuur en vormgeving is ontstaan.

Studio Modijefsky
Studio Modijefsky is in 2009 opgericht door Esther Stam. Ondertussen is het Amsterdamse bureau uitgegroeid tot een internationaal team van zo’n tien ontwerpers. De projecten die het bureau uitvoert variëren van hotels, winkels en bars, tot spa’s. Bij het ontwerpen wordt steeds ontworpen vanuit de gedachte dat gebruikers elk detail van het ontwerp zullen zien, ervaren en aanraken. Er wordt derhalve veel aandacht besteed aan textuur, materialen en andere tactiele prikkels, zoals (dag)licht. Het leidt telkens tot ontwerpen die een nadrukkelijke ruimtelijke ervaring oproepen.

Studio Modijefsky laat zich bij elk ontwerp inspireren en sturen door aanwezige aanknopingspunten. Daardoor is elk ontwerp verbonden met de locatie, gebouw of omgeving. Zo ontstaat, na zorgvuldige analyse en onderzoek, een ontwerp dat het verhaal van een plek weerspiegelt en/of vertaald. Tot recente projecten horen Bar Basquiat in Amsterdam, Foodhallen in Den Haag en het Blauwe Theehuis in Amsterdam.

Space Encounters
Space Encounters is in 2015 opgericht door Stijn de Weerd, Remi Versteeg en de broers Joost en Gijs Baks. Het in Amsterdam gevestigde bureau wil zich met werk en werkwijze bevrijden van dogma van strikte functionaliteit. Daartoe onderzoekt het oude en nieuwe vormen van ruimte en materiaal. Serendipiteit – het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets anders – vindt het bureau cruciaal in dat onderzoek.

Space Encounters pretendeert niet dat architectuur oplossingen biedt, maar erkent wel dat goede architectuur relevant is. De constante zoektocht naar innovatie en verschillende perspectieven wordt uitgedrukt in zowel de praktijk van de moderne technologie als de herwaardering van oude technieken en analoge methoden. In 2017 won het bureau de eerste editie van de Next Step Award voor ‘Nederlands toptalent’ in de architectuur.

Van Eijk & Van der Lubbe
Het ontwerpersduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe vormt de basis van het bureau Van Eijk & Van der Lubbe. Beiden vestigden hun naam als ontwerpers van autonome objecten die vanuit een statement vormgegeven werden. Ontwerpen als ‘Cow Chair’, ‘Bobbin Lace Lamp’ en het ‘Me and my Beretta’-tasje kunnen inmiddels als designklassiekers worden beschouwd.

Het bureau legt zich inmiddels toe op zowel product- en expositieontwerp, als op interieurontwerp. Daarbij is hun neiging om verwarring te scheppen een constante gebleken. Maar Van Eijk & Van der Lubbe bewaken voortdurend de aanwezigheid van betekenis in alle ontwerpen. Naar eigen zeggen zijn ze denkers en doeners die geen uitdaging uit de weg gaan. Het bureau wil zinvolle ontwerpen creëren, én ziel en vorm geven aan elke ruimte of product. Dat gebeurt voor een brede waaier aan opdrachtgevers uit zowel de culturele sector als bedrijven. Het Domstate Zorghotel, waar Van Eijk & Van der Lubbe het interieurontwerp voor maakte en Diederendirrix als architect bij betrokken was, werd tijdens de Architectenweb Awards 2019 bekroond als Zorggebouw van het Jaar 2019.

Tijdens dit Architectenweb netwerkevent zullen drie bureaus aan de hand van drie eigen ontwerpen hun ideeën, visie en gedachten over interieurontwerp tot in het detail nader toelichten. Het event vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 bij Broeinest Amsterdam.

Let op; Dit event zit vol, via architectenweb/eventbrite kunt u u aanmelden voor de reservelijst. Via Broeinest is het niet mogelijk te reserveren.
Klik voor de reservelijst op Eventbrite.

Foto’s:

Thumbnail
Space Encounters – Transito
Copyright: Tintori Giacomo

Onderstaande afbeelding
Studio Modijefsky – Foodhallen Den Haag
Copyright: Maarten Willemstein

21/01

14:30u–15:00u – Inloop
15:00u–16:30u – Lezingen
16:30u-17:00u – Debat
17:00u-18:00u – Netwerkborrel

Aambeeldstraat 10
1021 KB Amsterdam

02/06/2020 - 31/08/2020

Lets Meet @ Broeinest ADAM

Hele dag

Op dinsdag 2 juni opent ook Broeinest ADAM weer haar  deuren voor bezoekers en staat onze Spin in ’t Nest, Peter van den IJssel, weer voor je klaar! Wel een tikkeltje anders dan dat je van ons gewend bent, maar dat doen we om ervoor te zorgen dat jijzelf en onze collega’s zich prettig en veilig blijven voelen.Wil jij graag een bezoek aan Broeinest ADAM brengen? Dan vragen we je om van te voren een afspraak te maken. Dat gaat heel makkelijk door een mailtje, telefoontje of Whatsappje te sturen naar:

Broeinest ADAM
Peter van den IJssel
pijssel@broeinest.nl
06-82105067

Daarnaast staan ook al onze Partners weer te popelen om jullie te ontmoeten. Wil je gericht van één van hun meer informatie? Maak dan hier een snel een afspraak met ze. Geef in je mail aan met welke Partner je een afspraak wilt en welke dag(en) & tijd jouw schikt.

ARPA
Baars & Bloemhoff
Barri & More
FINSA
Forbo Flooring Systems
Gispen
Interface
Modular Lighting Systems
New Horizon
Pfleiderer
Refin tegels
Riga Vloeren
Unilin
Van Besouw |Jabo | Therdex, Wiesner-Hager

 

Amsterdam

02/06/2020 - 31/08/2020

Lets Meet @ Broeinest EHV

Hele dag

Op dinsdag 2 juni opent ook Broeinest EHV weer haar deuren voor bezoekers en staat onze Spin in ’t Nest, Issy Heijnerman, weer voor je klaar! Wel een tikkeltje anders dan dat je van ons gewend bent, maar dat doen we om ervoor te zorgen dat jijzelf en onze collega’s zich prettig en veilig blijven voelen. Wil jij graag een bezoek aan Broeinest EHV brengen? Dan vragen we je om van te voren een afspraak te maken. Dat gaat heel makkelijk door een mailtje, telefoontje of Whatsappje te sturen naar:

Broeinest EHV
Issy Heijnerman
iheijnerman@broeinest.nl
06-20934057

Daarnaast staan ook al onze Partners weer te popelen om jullie te ontmoeten. Wil je gericht van één van hun meer informatie? Maak dan hier een snel een afspraak met ze. Geef in je mail aan met welke Partner je een afspraak wilt en welke dag(en) & tijd jouw schikt.

ARPA
Akoestiek Montage Brabant
Baars & Bloemhoff
FINSA
IVC Beyond Flooring
Luudo sustainable design furniture
New Horizon
Pfleiderer
Unilin

 

Eindhoven

02/06/2020 - 31/08/2020

Lets Meet @ Broeinest RDAM

Hele dag

Op dinsdag 2 juni opent ook Broeinest RDAM weer haar deuren voor bezoekers en staat onze Spin in ’t Nest, Lena Braun, weer voor je klaar! Wel een tikkeltje anders dan dat je van ons gewend bent, maar dat doen we om ervoor te zorgen dat jijzelf en onze collega’s zich prettig en veilig blijven voelen. Wil jij graag een bezoek aan Broeinest RDAM brengen? Dan vragen we je om van te voren een afspraak te maken. Dat gaat heel makkelijk door een mailtje, telefoontje of Whatsappje te sturen naar:

Broeinest RDAM
Lena Braun
lbraun@broeinest.nl
06-22419233

Daarnaast staan ook al onze Partners weer te popelen om jullie te ontmoeten. Wil je gericht van één van hun meer informatie? Maak dan hier een snel een afspraak met ze. Geef in je mail aan met welke Partner je een afspraak wilt en welke dag(en) & tijd jouw schikt.

ARPA
Baars & Bloemhoff
Barri & More
Bolon 
Drentea
FINSA
Forbo Flooring Systems
Intercodam
Interface
Kvadrat
Mapei
Modular Lighting Systems
New Horizon
Nordermobler
Pfleiderer
Unilin

 

Rotterdam

02/06/2020 - 31/08/2020

Lets Meet @ Broeinest UTR

Hele dag

Op dinsdag 2 juni opent ook Broeinest UTR weer haar deuren voor bezoekers en staat het team van Baars & Bloemhoff Utrecht, weer voor je klaar! Wel een tikkeltje anders dan dat je van ons gewend bent, maar dat doen we om ervoor te zorgen dat jijzelf en onze collega’s zich prettig en veilig blijven voelen. Wil jij graag een bezoek aan Broeinest UTR brengen? Dan vragen we je om van te voren een afspraak te maken. Dat gaat heel makkelijk door een mailtje, telefoontje of Whatsappje te sturen naar:

Broeinest UTR
030-288 21 34
utrecht@broeinest.nl

Vanaf 1 juli ook weer terecht in de werkplaats van ons trainingscentrum, om jouw kennis omtrent diverse materialen bij te schaven. Van HPL en melamine tot Solid Surface training, van lichtplannen maken tot lijmentraining en van verwerking van fineer tot Sketch-Up speciaal voor interieurbouw. 

Wil jij verzekerd zijn van een plek voor jouw favoriete training? Laat ons dan via dit formulier weten welke training jij zou willen volgen en we delen het programma voor de komende maanden als eerste met jou!

Daarnaast staan ook al onze Partners weer te popelen om jullie te ontmoeten. Wil je gericht van één van hun meer informatie? Maak dan hier een snel een afspraak met ze. Geef in je mail aan met welke Partner je een afspraak wilt en welke dag(en) & tijd jouw schikt.

Baars & Bloemhoff
Leitz b.v.
Klingelnberg-klauss 
PCK

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff Desktop

Hele dag

TRAINING // FORBO DESKTOP

Maak kennis met Desktop, het Furniture Linoleum van Forbo, tijdens de Forbo Desktop training van Baars & Bloemhoff leer meer over hoe je dit materiaal het beste kunt verwerken en toepassen. We trappen de training af met een theoretisch deel, waarin we je meer vertellen over hoe het materiaal is ontstaan en wat de belangrijkste eigenschappen van Desktop zijn. Daarna ga je zelf aan de slag met Furniture Linoleum. Denk aan het beplakken van vlakke delen, kantafwerking, oppervlakte-afwerking en onderhoud van het materiaal.

De Forbo Desktop training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. Bekijk via onderstaande button de actuele data en schrijf je direct in!

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd: 09:00 uur – 12:30 uur of 13:00 – 16:00 uur
Prijs: €175,00 per persoon (excl. BTW)
Locatie: Broeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff Fineer

Hele dag

Duik in de wereld van fineer tijdens de Fineer training van Baars & Bloemhoff! Allereerst komt het productieproces uitgebreid aan bod; van voegwijze tot aan snijwijze, en van uiteenlopende houtsoorten tot aan de vele afwerkingsmogelijkheden. Een groot deel van deze kennis breng je vervolgens direct in de praktijk. Zo heb je de kans om te experimenteren met het verlijmen van diverse fineersoorten en bijpassend kantenband, maar leer je ook hoe je fineer kunt schuren en afwerken.

De Fineer training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. Bekijk de actuele data via onderstaande button en schrijf je direct in!

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd09:00 uur – 12:30 uur of 13:00 uur – 16:00 uur
Prijs€175,00 per persoon (excl. BTW)
LocatieBroeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff HPL en Melamine

Hele dag

TRAINING // HPL en Melamine

HPL en melamine worden veelvuldig toegepast in interieurs, maar waar bestaan deze materialen eigenlijk uit? En wat is het verschil tussen HPL en melamine? Tijdens de training HPL en melamine van Baars & Bloemhoff duiken we dieper in het productieproces en de eigenschappen van deze materialen. Daarnaast maak je kennis met de collecties van diverse leveranciers en partners, zoals: FENIX NTM, Pfleiderer, Abet Laminati, Finsa, UNILIN Evola en Homapal. Ook voorzien we je van handige tips & tricks voor de verwerking en spoelbakverlijming van HPL en melamine. Je krijgt direct de kans om je kennis en skills in de praktijk te brengen. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het verlijmen van hoogglans HPL en werk je de plaat af met bijpassend hoogglans kantenband.

De HPL en Melamine training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. Bekijk de actuele data via onderstaande button en schrijf je direct in.

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd: 09:00 uur – 12:30 uur of 13:00 – 16:00 uur
Prijs: €175,00 per persoon (excl. BTW)
Locatie: Broeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff Lijmen

Hele dag

TRAINING // LIJMEN

Welke soorten lijmen zijn er? Wanneer pas je welke lijmsoort toe? En hoe voorkom je verlijmingsbreuken? Vind het antwoord op al deze vragen tijdens de Lijmen training van Baars & Bloemhoff in Broeinest UTR! Tijdens deze praktische training vergroot je jouw kennis van verschillende lijmsoorten en leer je hoe en wanneer je deze het beste kunt toepassen. Het theoretische deel behandelt onder andere de samenstelling van lijm, oplosmiddelen in lijm, adhesiebreuk en cohesiebreuk. Voor het praktische deel hebben we diverse lijmsoorten en dragers verzameld, zodat je direct kunt oefenen met het verlijmen van diverse materialen. Na de training weet je precies welke lijm je kunt gebruiken voor een optimale verbinding.

De Lijmen Training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. Bekijk het actuele aanbod via onderstaande button en schrijf je direct in!

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd: 09:00 uur – 12:30 uur of 13:00 – 16:00 uur
Prijs: €175,00 per persoon (excl. BTW)
Locatie: Broeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff Really

Hele dag

TRAINING // REALLY 

Van textielafval naar plaatmateriaal: Really maakt de mooiste materialen van 70% gerecycled katoen en wol. Tijdens de praktijkgerichte Really training van Baars & Bloemhoff maak je kennis met het compacte Solid Textile Board en het zachte Acoustic Textile Felt. Ontdek hoe je deze materialen kunt verwerken, toepassen én onderhouden en ga aan de slag met kerving, verbindingen, kantafwerking, verlijming en oppervlakte-afwerking van het materiaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Really? De training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. Bekijk het actuele aanbod via onderstaande button en schrijf je direct in!

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd: 09:00 uur – 12:30 uur of 13:00 – 16:00 uur
Prijs: €175,00 per persoon (excl. BTW)
Locatie: Broeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht

01/07/2020 - 30/09/2020

TRAINING // Baars & Bloemhoff Solid Surface Basis

Hele dag

Ontdek de mogelijkheden van Solid Surface tijdens onze Solid Surface Basis training en maak kennis met de collecties van HI-MACS®, Avonite® en Getacore®. Allereerst gaan we terug naar de basis van het materiaal en duiken we dieper in het productieproces van Solid Surface. Aan de hand van de mooiste projecten laten we je zien hoe je Solid Surface kunt toepassen en hoe je bijvoorbeeld een strak keukenblad realiseert of een spoelbak inbouwt. Ook delen we de nodige tips & tricks voor de verwerking, zodat je vervolgens zelf je handen uit de mouwen kunt steken tijdens het praktische deel van de training. Zo leer je hoe je Solid Surface naadloos kunt verlijmen.

Ervaring met de verwerking van Solid Surface is niet nodig om deel te nemen aan deze training. De Solid Surface Basis training vindt plaats op diverse data in Broeinest UTR. De lunch wordt geregeld. Bekijk de beschikbare data en schrijf je direct in via onderstaande button.

PARTNER

Baars & Bloemhoff

TRAINER

Marcel van der Niet

PRAKTISCHE INFO

Tijd09:00 uur – 16:00 uur
Prijs€350,00 per persoon (excl. BTW)
LocatieBroeinest UTR

SCHRIJF JE DIRECT IN!

Utrecht