Wat een feest! Broeinest ADAM is geopend

De kurk is eraf, Broeinest ADAM is officieel geopend. En hoe! Wat was het een bruisend openingsfeest. Wij glunderen na van de enthousiaste reacties en de overweldigende opkomst van meer dan 550 architecten, designers en professionals uit de interieurwereld, die onder het genot van heerlijke hapjes en een lokaal biertje, gin-tonic of Aperol Spritz kennis maakten met het nieuwste lid van de Broeinest familie. Op een prachtige plek aan de oevers van ’t IJ in Amsterdam Noord is onze derde materialenbibliotheek en ontmoetingsplek nu een feit.

Fotografie // openingsfeest: JW Kaldenbach // ruimte: Ronald Smits

SPECTACULAIRE EYECATCHERS
Met eyecatchers als ‘The Rock’, ‘The Greenhouse’ en ‘The Cave’, heeft ook dit Broeinest een geheel eigen identiteit gekregen, naar het ontwerp van DISEL Architects. De ruimte nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan en je te wanen in de wereld van materialen, interieur en design. Verder beschikt Broeinest ADAM over drie vergaderruimtes, lange werktafels en een gezellig Broeinest café voor meetings of om te flexwerken in een creatieve omgeving. Een van deze vergaderruimtes is The Greenhouse. Deze hergebruikte kas staat volledig in het teken van groen met duurzaam geproduceerde materialen en meubels, en natuurlijk veel planten. Maar The Greenhouse is niet het enige groene element in de ruimte, want ook de stijlvolle planten van partner Botanico maken Broeinest ADAM tot een mooiere en gezondere omgeving.Behalve een materialenbibliotheek en creatieve werkomgeving, is Broeinest een plek voor lezingen, exposities en andere events. In Broeinest ADAM is hier op een verrassende wijze vorm aan gegeven met ‘The Rock’: een speelse, multifunctionele tribune. Wie ooit New York heeft bezocht, kent ongetwijfeld het Rockefeller Center uit de jaren ’30: een fantastische plek om de stad van bovenaf te bewonderen. In Broeinest ADAM vormt The Rock een mooi uitzichtpunt met sfeervolle lounge. De wereld van materialen ligt er aan je voeten. The Rock is onderverdeeld in drie presentatiezones, gereserveerd voor pop-up exposities. Een must-see op dit moment zijn de ‘Enlighten’ installatie van Studio Mieke Meijer voor Dutch Invertuals en een selectie van Baars & Bloemhoff’s ‘Transitions III’. Als een ware kameleon is Broeinest altijd in beweging. Zo word je steeds weer verrast door veranderingen in de ruimte. Buiten de presentaties op The Rock ontdek je hier, net als in Eindhoven en Rotterdam, de meest bijzondere materiaalinnovaties tijdens de wisselende exposities van Materia.The Rock loopt over in de materialenbibliotheek, wat de kern van elk Broeinest vormt. In de twee verdiepingen tellende bibliotheek worden meer dan 2.000 materialen uit de uitgebreide collectie van Baars & Bloemhoff op A4-formaat getoond, elk gesorteerd op sfeer, kleur en thema. Daarnaast is er op de bovenste verdieping plek om te werken of je project te materialiseren.TOONAANGEVENDE PARTNERS
Van kunststofspecialist PyraSied tot aan kleurpigment expert Stoopen & Meeûs en vooraanstaand tapijtproducent Van Besouw, het zijn stuk voor stuk nieuwe partners die zich met de komst van Broeinest ADAM bij het concept hebben aangesloten. Ook op het gebied van meubilair valt er genoeg te ontdekken. Zowel de bekende en toekomstige klassiekers van Gispen als het fraaie kantoormeubilair van Wiesner-Hager krijgen een prominente plek in de ruimte, net als de prachtige producten van Weltevree. Daarnaast huisvest iedere Broeinest locatie een verkoopkantoor van Baars & Bloemhoff en kun je de producten van Barri & More, Forbo Flooring Systems en Modular Lighting Instruments weer in een nieuwe setting bewonderen. En dit is nog maar het begin. De komende tijd wordt het aanbod van partners binnen het unieke samenwerkingsverband flink uitgebreid.

Broeinest ADAM is gevestigd aan de Aambeeldstraat 10 in Amsterdam en is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. We hopen je snel (weer) te mogen ontvangen voor een volgend event en je bent altijd van harte welkom voor materiaaladvies, een kop koffie en heerlijke lunch in het Broeinest café, om te flexwerken of om de kersverse locatie te komen bewonderen natuurlijk. Spin in ’t Nest Niek Schoenmakers leidt je er graag even rond. See you in ADAM!