Milano 2017: What to see & Where to go

– door Janou Bonnie | Spin in ’t Nest Broeinest EHV

Nog een paar dagen en dan is het zover, Milano 2017! Het grootste designevent van het jaar vindt weer plaats en het lijkt wel alsof het ook elk jaar groter wordt. In Broeinest zijn wij al een tijdje bezig om uit te vogelen wat we willen zien en waar we echt naartoe moeten. Dit doen we o.a. ter voorbereiding van ons Breakfast@Broeinest | Milaan17 sessie die op donderdagochtend 2o april in Broeinest EHV (Eindhoven) en op donderdagochtend 11 mei in Broeinest RDAM (Rotterdam) plaatsvindt. Daarnaast willen we onze voorbereiding graag met jullie delen zodat jezelf ook voorbereid de aller tofste presentaties en designers kunt gaan ontdekken. Hierbij onze tips:

Sabine Marcelis voor Baars & Bloemhoff Transitions II


#1 BAARS & BLOEMHOFF TRANSITIONS II – Ventura Centrale
Baars & Bloemhoff gaat wederom na de Dutch Design Week het Transitions II project presenteren aan een internationaal publiek in Milaan. De ontwerpen worden getoond in de oude warenhuizen onder het Centraal station in Milaan die ruim 30 jaar lang gesloten waren. Het expo design is in handen van Daphna Laurens die ook als ontwerpers participeerden in het Transitions II project. Met een nieuw jasje en wat aanpassingen aan de designs belooft Transitions II een walhalla van een expo te zijn voor Material Lovers! Naast Baars & Bloemhoff kun je bij Ventura Centrale ook o.a. Maarten Baas by Lensvelt, Lee Broom en Salviati vinden.

#2 SUNBATHING AT MARE MODULAR – Academia Bella Arti, Brera
Alleen al door de titel van deze expo willen we hier graag een kijkje gaan nemen! Naast een bijzondere expositie op een waanzinnige locatie organiseert Modular dit jaar ook diverse brunches en ontbijtsessies. Zo kun je op donderdag 6 april van 09:00 tot 11:00 aanschuiven voor een echt Nederlands ontbijtje. Wil jij ook aanschuiven? Meld je dan snel aan.

#3 MASTERLY THE DUTCH – Palazzo Francesco Turarati
Ontdek nieuwe Nederlandse talenten en gevestigde namen en merken in een wáánzinnige omgeving. Bij Masterly The Dutch is zowel de expositie als de locatie zo uniek dat je het met eigen ogen gezien moet hebben. TIP: Ga zeker ook even kijken naar de presentatie van Gelderland i.s.m. Scholten&Baijings, dwaal door de werken van Linda Nieuwstad, bezoek Nicolette Brunklaus en ontdek jong talent bij ‘The Masters of Material’ kamer van het HMC en Baars & Bloemhoff.

Sunbathing at Mare Modular


Masterly The Dutch


#4 ATELIER CLERICI – Palazzo Clerici, via clerici 2
In dit 17e eeuwse paleis met haar adembenemde plafonds en interieur vind je gedurende Fuori Salone een combinatie van diverse exposanten. Met name Envisions x Finsa raden wij aan om te bezoeken. Na een waanzinnig debuut van de jonge Envisionairs in 2016 zijn we nu weer terug en hebben ze de handen ineengeslagen met de Spaanse plaatmaterialen product. Leuk detail, we made the match happen!

#5 VENTURA LAMBRATE
Wil jij graag de laatste trends spotten en de designers van morgen spotten? Dan ben je bij Ventura Lambrate op de juiste plek! Hier vind je diverse academies maar ook jonge studio’s en gevestigde namen met gedurfde en vernieuwende presentaties. Waar moet je zeker even gaan kijken? Basten Leijh, Thier & vanDaalen, Studio Plott, Solomon & Wu, Roos Soetkeouw, Form&Seek én Tom Dixon in samenwerking met Ikea

#6 MEER TIPS?!
Er is natuurlijk zovéél te zien en te bezichtigen van 4 tot 9 april, mocht ja na al onze tips nog tijd over hebben dan raden we natuurlijk een bezoek aan Rosanna Orlandi, Fondazione Prada, Salon Satteliet en Dutch Invertuals aan. Maar ook wij gaan zelf nog op ontdekkingstocht. Wil jij de allerlaatste tips en verborgen pareltjes weten? App dan naar +31(0)6 51 96 72 11.
See you in Milan!

Envisions x Finsa at Atelier Clerici


DE ALLER TOFSTE PRESENTATIES EN ONTWERPERS VOOR JOU OP EEN RIJTJE GEZET