Honey I’m Home

– door Janou Bonnie | Spin in ’t Nest Broeinest Eindhoven

Ik ben weer geland, zowel letterlijk als figuurlijk. Na 10 intense en inspirerende dagen samen met mijn collega’s van Baars & Bloemhoff in Milaan ben ik weer terug in het vertrouwde Nest waar het werk al op mij lag te wachten. Nu de mailtjes bijgewerkt zijn, diverse afspraken alweer zijn gepasseerd en zelfs de eerste presentatie over de trends die we hebben gespot in Milaan achter de rug is wordt het hoog tijd voor een blog van onze trip in Milaan en wat we allemaal voor moois hebben beleefd.

 


Laten we 1 ding gelijk ophelderen; hoe mooi en warm Milaan ook is, hoe lekker het eten en hoe fantastisch de wijn, hoe aardig de mensen en hoe gezellig de borrels ook zijn, het is ook echt hard werken! Samen met mijn collega's was ik het weekend voorafgaand aan de Design Week aangekomen in Milaan en daar barste het 'feest' gelijk los. Eindhovense design studio DaphnaLaurens had een prachtige expositie voor de Transitions II expo van Baars & Bloemhoff in Ventura Centrale ontworpen. Maar dit ontwerp was tegelijkertijd ook een waanzinnige opbouw uitdaging. Gelukkig waren Daphna, Laurens en schoonbroer Daniël ook van de partij om de handen uit de mouwen te steken. Op zaterdag begon het grote uitladen en op zondag en maandag hebben we van 09:00 tot 02:00 de gehele presentatie eigenhandig opgebouwd. Wel moeten we even vermelden dat we met dank aan Jeroen Wand (onze grote opbouwheld van 2017) dinsdag fris & fruitig van start konden gaan. Zonder hem zouden we namelijk zeker nog wat uurtjes langer zoet zijn geweest.

Het opbouwteam in actie


Invisible Lines van Nendo


En toen was het dus zo ver, Milaan Design Week ging echt van start. Broeinest was dit jaar weer goed vertegenwoordigd in Milaan want naast Baars & Bloemhoff waren ook partners Spectrum (Uitvergrote Berlijn Stoel van Gerrit Rietveld), Modular Lighting Instruments (Mare Modular en bij Basten Leijh) en Forbo (Nieuwe Solid Collectie in Tortona) aanwezig met een eigen presentatie. De week stond natuurlijk voor mij in het teken van inspiratie opdoen, trends en materialen spotten en nieuwe designers ontmoeten. Ik heb tientallen exposities gezien, met niet te tellen aantal mensen gesproken, 27 cappuccino's gedronken en 3 trends gespot. Milaan was ook in 2017 weer groots. Misschien wel grootser dan ooit. Opvallend was de aanwezigheid van de grote merken, de verschuiving van gebieden en de rijen!! In deze week moet Jezus (het laatste avondmaal wat in Milaan hangt) het dan toch echt afleggen tegen de Japanse 'Design God' Nendo.Milaan 2017 was te gek! Ik heb naast ontzettend genoten ook weer heel veel nieuwe dingen ontdekt en daar breng ik jullie de komende periode graag van op de hoogte. De komende tijd kunnen jullie zowel op de website als op social media veel 'Spotted in Milan' terug vinden. Van ontwerpers tot aan presentaties en van producten tot aan de algehele tendens om de design week heen, alles komt voorbij dus blijf ons volgen.

breakfast @ broeinest | milaan17

Wil je naast onze ervaringen ook weten hoe diverse ontwerpers die in Milaan presenteerde de week hebben beleefd én wat dieper in gaan op de trends en de toekomst van de Milaan Design Week? Kom dan op donderdag 11 mei naar Breakfast@Broeinest Milaan Trend in Broeinest RDAM (Rotterdam). Hier zal ik mijn verhaal doen en zullen we ook diverse ontwerpers uitnodigen die hun ervaringen met je komen delen!

breakfast @ broeinest | milaan17