Design Miami Highlights

In 1970 besloten 3 succesvolle galeriehouders uit Basel een kunstbeurs te starten gevuld met moderne kunst en design van top galerieën uit de hele wereld. Anno 2016 heeft deze beurs zich verspreid over 3 steden; Basel, Hong-Kong & Miami en ruimte gecreëerd voor nieuwe initiatieven die naast de beurs plaats kunnen vinden. Vier dagen lang stond de Amerikaanse kustplaats Miami geheel in het teken van design en kunst met ART BASEL MIAMI BEACH als hoofd event en DESIGN MIAMI/ wat zich tegelijkertijd in deze stad manifesteert.

Niek Pulless: Spiky Foam chairs, Chamber gallery


Toonaangevende galerieën van over de wereld presenteren in Miami het werk van de meesters van de moderne en hedendaagse kunst als ook werk van opkomende kunstenaars en ontwerpers. Van schilderijen tot design en van installaties tot fotografie, Miami toont een immens aanbod aan werk in het hoogste segment en richt zich met name op verzamelaars. Wij hebben de beste presentaties en opmerkelijkste werken voor je op een rijtje gezet.

Chenchen & Kai William: Caviar Lamp


Brian Thoreen: Reaching Table


Duidelijk zichtbaar was dat het rustige en simplistische modernisme (met Scandinavische invloeden) vervangen werd door anarchistische en uitgesproken vormen, kleuren en ontwerpen. Veel designers en verzamelaars noemde dit een reactie op de roerige sociale, culturele en politieke tijden die veel westerse continenten momenteel doormaken.

Mathieu Lehanneur: Les Cordes Lamp