April – een maand vol bezoek en bezigheid

Februari en maart vlogen voorbij en, naast alvast je oog op mei te houden, kun je onze terugblik op april hier volgen– een maand vol bezoek en bezigheid. Steeds meer mensen weten de weg naar Broeinest te vinden voor het houden van een lezing, workshop, of inspiratiesessie zoals die van de Zangexpress. Interface, een van onze partners, gaf een informatieve workshop over het combineren van verschillende soorten vloerbedekking. En Forbo had een week later een ontwerpsessie met hun klanten.

 


Intussen was het Broeinest team samen met Baars & Bloemhoff in Milaan om 'Transitions II' te tonen aan design minnend publiek en trends te scouten die we met onze bezoekers in Nederland kunnen delen tijdens de ontbijtsessies bij Broeinest EHV en RDAM.

Daarnaast kwam een intervisiegroep aangejaagd door JagerJansen Architecten een dag samen om elkaar scherp te houden en hun projectervaringen uit te wisselen.

We gaven rondleidingen voor groepen studenten van TU Delft, HMC vakschool, Willem de Kooning en voor bedrijven die erg enthousiast zijn geraakt over Broeinest als concept en mogelijke samenwerkingsverbanden verkennen voor locaties van Berlijn en Zurich tot Valencia, Spanje.De Materia collectie is gewisseld! We hebben nu ‘New Naturals’ en velen blijven lang bij de wand als bijen bij de nectar. De texturen en combinaties van materialen zetten aan tot denken in mogelijkheden. Hierover hebben we ook onze lezing op 25 mei, meld je hier vast aan.

Op 12 april werd de PEP (Professional Experience Programme) trainingsdag voor aspirant architecten in Broeinest gehouden. Naast een wandelend werkbezoek aan een aantal architectenbureaus in de omgeving, waren er lezingen over Architects for Urbanity en The Urban Agency waarin vragen over leefbaarheid in een dynamische omgeving en verstedelijking werden besproken.

De lasersnijder werd gebruikt door een studente van Willem de Kooning met begeleiding van Joris van Sober Industries, en binnenkort start onze lasersnijdertraining. Je kunt alvast je interesse in deelname mailen.

Er wordt nagedacht over de ontwikkeling van Broeinest naar de toekomst, op basis van feedback dat we ontvangen van onze bezoekers. Er blijkt behoefte aan meer trainingen op maat en diepgaander uitwisseling over verwerkingsmethodes en nieuw materiaal. Hier gaan wij mee aan de slag!


Houd in de tussentijd onze agenda in de gaten!