Spatial Biographies | TU/E Expo

De ‘ruimtelijke biografieën’ van ontwerper Benno Premsela en modeontwerper Max Heymans waren het onderwerp van het vak Architectuur Analyse aan dw Technische Universiteit Eindhoven in 2015. Studenten onderzochten relevante gebouwen in de persoonlijke en openbare levens van deze twee personen, en hun relatie met sociale en culturele veranderingen. Normaal gesproken vormt het ‘geschreven verhaal’ de fundering van de klassieke biografie. Maar in deze studio vormt het ‘ruimtelijke verhaal’ of de ‘ruimtelijke presentatie’ van verhalen de belangrijkste benadering. De openbare gebouwen en huizen die in bepaalde perioden van hun leven door Premsela en Heymans bewoond en bezocht werden, vormen in die gedachtegang mnemonische objecten, die de sporen van hun persoonlijke biografieën nog steeds dragen.

Zoals de filosoof Edward Casey stelde, zijn herinneringen in wezen in plaatsen ingebed: “It’s to occupy a portion of space from out of which we both undergo given experiences and remember them. To be disembodied is not only to be deprived of place, unplaced; it is to be denied the basic stance on which every experience and its memory depended. As embodied existence opens onto place, indeed takes place on place, and nowhere else, so our memory of what we experience in place is likewise place-specific:it is bound to place as to its own basis.” (Casey, 1987)

10/05

Torenallee 45
5617 BA Eindhoven

"It's to occupy a portion of space from out of which we both undergo given experiences and remember them."


01/07/2017 - 30/09/2017

Materia Expo | Fake It Till You Make It

Hele dag

Van 1 juli 2017 tot 30 september 2017 kan je in Broeinest Rotterdam de tentoonstelling ‘Fake It Tot You Make It’ bewonderen van Materia. Het thema van deze tentoonstelling is materiaal wat zich voordoet als iets anders is. Je kan hier 100 materialen en voorbeelden van projecten ontdekken en de laatste ontwikkelingen op dit gebied spotten

Of het nu gaat om kunstgras, vinyl vloeren met houtuitstraling, marmeren print op tegels, polyester met zijde look of composiet terrasdelen: imitaties geven ons een illusie van het origineel en dankzij andere technische specificaties toegepast worden op een bijzonder en unieke manier in vergelijken met de materialen die ze nabootsen.

‘Fake’ materialen zijn van alle tijden. Voorbeelden zijn goedkope variaties van marmer, laag onderhoudsvrije rietjes van PVC  of ​​een steen in het beton waardoor stenen worden gehinderd. Definities van de term ‘fake’ bewijzen dat het woord niet de beste reputatie heeft: bedrog, waanzin, bedriegen, opgemaakt, fraude, schaamte, vals, niet echt. Het is interessanter om naar de moderne ontwikkeling van ‘fusion’ te kijken: een mix van verlangens in een materiaal. Een keramische tegel kan gecombineerd worden met vloerverwarming, terwijl een houten print een ‘warme’ look geeft. Een lichtgewicht, brandvertragende honingraat kan gecombineerd worden met een natuursteen fineer voor een luxueuze uitstraling. HPL, die gemakkelijk te reinigen is, kan geperforeerd worden om de akoestische prestaties te vergroten. Het moderne materiaal is maakbaar, een mix die op maat gemaakt is volgens een specifiek recept. Deze fusie is veel beter aanvaard en omarmd.

Rotterdam

01/07/2017 - 30/09/2017

Materia Expo | Healthy Materials

Hele dag

Van 1 juli 2017 tot 30 september 2017 kan je in Broeinest Eindhoven de tentoonstelling ‘Healthy Materials’ bewonderen van Materia. Binnen deze expositie worden er 100 materialen getoond die een positieve invloed hebben op onze gezondheid en leefomgeving en onze kwaliteit van leven verbeteren.

Eindhoven

05/09/2017

Workshop Hi-Macs

10:00 - 13:00

Het Solid Surface materiaal HI-MACS biedt ongekende ontwerp mogelijkheden door haar unieke samenstelling en product eigenschappen. Al jaren is HI-MACS een veelgebruikt materiaal voor spraakmakende interieurprojecten en de interesse in het product groeit nog elke dag. De meest spectaculaire ideeën kunnen snel een concrete vorm aannemen. Alle bochten, vormen en hoeken zijn mogelijk met behulp van thermovorming. Daarnaast kan HI-MACS® optisch naadloos worden verwerkt. Door de naadloze verbinding van het materiaal ontstaan ruime oppervlakken zonder voegen.

 

 

Op dinsdag 5 september komt onze Solid HI-MACS productspecialist van Baars & Bloemhoff, Sjaco Norbart, langs in Broeinest Rotterdam en geeft een introductie workshop over dit bijzonder materiaal. In de 3 uur durende workshop leer je over de technische specificaties, de opbouw van het product, de mogelijkheden en de verwerking. Wil jij meer weten over dit unieke product? Meld je dan snel aan.


Rotterdam

28/09/2017

MATERIA CAFÉ | FAKE IT TILL YOU MAKE IT

16:00 - 18:00

Fake it till you make it… het is een bekende uitspraak in onze maatschappij. Vaak doelen we op dat jij je als mens anders voordoet dan dat je daadwerkelijk bent om zowel persoonlijk als maatschappelijk succes te boeken. Wij zijn van mening dat deze uitspraak ook goed past bij onze materiële wereld. Er zijn veel materialen die zich anders voordoen of ogen dan dat ze daadwerkelijk zijn.

Dit klinkt vaak heel negatief maar wij zijn van mening dat dit ook zeker een positief effect kan hebben op onze omgeving, milieu en op de mens. Daarom vind je tot 1 juli 2017 in Broeinest EHV de MATERIA expositie ‘FAKE IT TILL YOU MAKE IT’ waar we 100 verrassende en bijzondere materialen tonen die zich anders voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn.


Rotterdam

01/10/2017 - 22/12/2017

Materia Expo | Healthy Materials

Hele dag

Van 1 oktober 2017 tot 22 december 2017 kan je in Broeinest Rotterdam de tentoonstelling ‘Healthy Materials’ bewonderen van Materia. Binnen deze expositie worden er 100 materialen getoond die een positieve invloed hebben op onze gezondheid en leefomgeving en onze kwaliteit van leven verbeteren.

Rotterdam

21/10/2017 - 29/10/2017

Dutch Design Week

Hele dag

Van 21 oktober tot en met 29 oktober 2017 is het weer tijd voor de Dutch Design Week in Eindhoven. Ook Broeinest is dit jaar wederom van de partij met o.a. een eigen expositie, de expositie van Transitions III én wederom een DDW Trend Tour voor (interieur)architecten.
Meer info volgt snel.

Eindhoven

14/12/2017

MATERIA CAFÉ | ART OF ACOUSTIC

16:00 - 18:00

100 vernieuwende en innovatieve materialen die de kunst van akoestiek tonen! Meld je snel aan
Meer info volgt snel


Eindhoven